nasienniak

Działania profilaktyczne oraz diagnostyka nowotworów jądra.

Re: nasienniak

Postprzez oczarownica » 02 Sie 2013, 11:08

tak więc życzę powodzenia Klaudiuszu! piękne imię masz ;) nie bój sie niczego na pewno bedzie lepiej, zły czas zawsze się kończy! zawsze! :) :) :) Beata
czasami czekanie jest celem samym w sobie a nie jest celem to co przyniesie czas
oczarownica

Miejscowość: mazury

Postprzez oczarownica » 02 Sie 2013, 11:10

tak Romi masz rację ale metoda ta aby ja rozpocząć ma tez swoja czesc diagnostyczną i dopiero bo długim czasem godzinnym badaniu ocenia sie stan kręgosłupa poszcegulne jego zaburzenia ect i wtedy dopiero zaleca sie włascie ćwiczenia i rehabilitację. :) :) :) W instytucie pracuja certyfikowani lekarze i fizjoterapeuci , korzy ustalają plan działania. A druga prawda jest taka ,że wyznacznikiem dzialan pacjenta jest ból , ktory nie pozwoli ukrzaywdzić ciała ;) ;) ;) ;)
czasami czekanie jest celem samym w sobie a nie jest celem to co przyniesie czas
oczarownica

Postprzez m9nika » 02 Sie 2013, 11:16

Witam
Ja jeszcze przytoczę przykład koleżanki, która walczyła przez 12 lat z chorobą nowotworową taty. Po roku czasu od śmierci jej taty miała straszne boleści w klatce piersiowej i taki ścisk, że oddychać jej było ciężko (tak to opisywała). Okazało, że zaczął wychodzić ten cały stres jaki przechodziła przez lata choroby. Po jakimś czasie jej to przeszło.
Znany u nas lekarz od kręgosłupów, mówił że kręgosłup odpoczywa, kiedy jest całkowicie odciążony, w pozycji następującej: trzeba się położyć na podłodze na plecach, a nogi założyć na krześle lub łóżku, z tym żeby kont pod kolanem był 90stopni i tak poleżeć z 30min.
A może basen byłby dla ciebie wskazany jako alternatywa dla masażu, jest zalecany przy zwyrodnieniach kręgosłupa i przy okazji działa jak krio.
Pozdrawiam
Zabrałeś mi tatę [*], męża ci nie oddam!
"Ty sam jesteś dla siebie największym zadaniem i twoim obowiązkiem jest dołożyć wszystkich sił, by wykonać je jak najlepiej."
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Postprzez romi » 02 Sie 2013, 11:53

Witam
oczarownica napisał(a):W instytucie pracuja certyfikowani lekarze i fizjoterapeuci , korzy ustalają plan działania. A druga prawda jest taka ,że wyznacznikiem dzialan pacjenta jest ból , ktory nie pozwoli ukrzaywdzić ciała ;) ;) ;) ;)

Ja wiem, bo sam korzystam z tej metody, ale właśnie oni sami mówią, że do pełnej diagnostyki potrzebne im są również badania obrazowe. Wykonywanie samemu zaleconych ćwiczeń jest jak najbardziej wskazane, ale nie można robić ćwiczeń które podpatrzyło się np. w internecie. Zresztą są schorzenia przy których nie można stosować tej metody. Ból nie zawsze jest granicą, bo w tej metodzie chodzi właśnie o pokonanie bólu.
Podobne efekty do metody McKenziego można osiągnąć uprawiając rekreacyjnie jogę, oczywiście również pod okiem trenera. Niektóre z ćwiczeń są bardzo podobne w obydwu metodach, a w uproszczeniu wszystko polega na uruchomieniu i wzmocnieniu określonych grup mięśni, które pozwalają na odciążenie kręgosłupa.
Pozdrawiam
romi

Postprzez klodi78 » 02 Sie 2013, 12:20

Właśnie mówiłem się na wizytę w instytucie mckenziego w poznaniu na jutro rano wiec mam nadzieję że mi te ćwiczenia dadzą jakąś ulgę jeszcze raz bardzo wam wszystkim dziękuję za rady
klodi78

Miejscowość: poznan

Postprzez romi » 02 Sie 2013, 12:25

Witaj
Bardzo dobrze, to pomoże Ci psychicznie i zmieni kierunki myślenia.
Powodzenia
romi

Postprzez m9nika » 02 Sie 2013, 12:29

Witam
Podziel się informacjami po wizycie ;)
Pozdrawiam
Zabrałeś mi tatę [*], męża ci nie oddam!
"Ty sam jesteś dla siebie największym zadaniem i twoim obowiązkiem jest dołożyć wszystkich sił, by wykonać je jak najlepiej."
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Postprzez oczarownica » 02 Sie 2013, 12:54

a przede wszytskim pomoze odciążyc kregosłup i będzie krokiem milowym do przerwania tego błędnego koła.Jestem z Ciebie dumna Klaudiuszu ;) ;) ;) pozdrawiam ;) ;) ;) beata
oczarownica

Poprzednia

Wróć do Profilaktyka i diagnostyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości