Deformacja implantu jądra

Działania profilaktyczne oraz diagnostyka nowotworów jądra.

Deformacja implantu jądra

Postprzez Janek82 » 09 Sie 2013, 18:58

Witam, około 3 lat temu miałem wszczepiony implant lewego jądra (jądro było usunięte z powodu raka jakieś 6 lat temu). Implant jest twardszy niż zdrowe jądro i u podstawy ma dość dziwne zgrubienie ale wizualny efekt jest satysfakcjonujący. Problem pojawił się jakieś 2 miesiące temu - otóż, gdy moszna jest rozluźniona nawet lekkie dotknięcie palcem implantu powoduje jego wklęśnięcie, które się utrzymuje, dopóki nie umiejscowię go jakoś inaczej w mosznie. Jest to podobne do sytuacji gdybym wypełnił balon piaskiem i po dotknięciu palcem zostaje wgłębienie po dotknięciu. Lekarz mówił, że implant zrobi się z czasem bardziej miękki, ale stało się to kosztem jego sprężystości. Czy powinienem wymienić ten implant, czy każdy kolejny po paru latach przejdzie takie zmiany? Dodam tylko, że 3 lata temu kupiłem najlepszy dostępny model protezy jądra i miała mi służyć dożywotnio :). Proszę o pomoc.
pozdrawiam
Janek
Janek82

Re: Deformacja implantu jądra

Postprzez m9nika » 09 Sie 2013, 22:02

Witam
Janek82 napisał(a):Czy powinienem wymienić ten implant, czy każdy kolejny po paru latach przejdzie takie zmiany?

Wydaje mi się, że to pytanie należy skierować do producenta implantu.
Pozdrawiam
Zabrałeś mi tatę [*], męża ci nie oddam!
"Ty sam jesteś dla siebie największym zadaniem i twoim obowiązkiem jest dołożyć wszystkich sił, by wykonać je jak najlepiej."
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Wróć do Profilaktyka i diagnostyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości