Nowy na forum, kilka pytan

Działania profilaktyczne oraz diagnostyka nowotworów jądra.

Re: Nowy na forum, kilka pytan

Postprzez troll » 31 Sie 2013, 20:37

Witaj,

Co do samego zabiegu to po nim już po tygodniu trzeba zaczynać się ruszać. Natomiast sprawa rozgrywa się o osiągnięcie pełnej wytrzymałości przez uszkodzone tkanki. Taką pełną wytrzymałość można uzyskać po ok pół roku. Basen nie należy do szczególnie obciążających siłowo więc jak najbardziej możesz próbować! Pamiętaj tylko o tym, że to Ty czujesz na co Cię stać.

Pozdrawiam
Image
Image
Awatar użytkownika
troll
Ekspert

Postprzez m9nika » 24 Wrz 2013, 15:22

Witam
grzegorz napisał(a): Organizuje wlasnie markery i czekam na konsultacje z onkologiem.

Jakie wieści?
Pozdrawiam
Zabrałeś mi tatę [*], męża ci nie oddam!
"Ty sam jesteś dla siebie największym zadaniem i twoim obowiązkiem jest dołożyć wszystkich sił, by wykonać je jak najlepiej."
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Postprzez grzegorz » 30 Wrz 2013, 21:59

Hej, przepraszam za takie opoznienie! Przesunela mi sie troche wizyta ale jestem juz nawet po dwoch:) Decyzja, 7 skanow przez najblizsze 5 lat, pierwszy za okolo 3 miesiace i mam nadzieje ze nic po drodze sie nie wydarzy. Co do markerow, troche to dziwne ale wszyscy lekarze z ktorymi mialem do czynienia mowia ze teraz nie potrzebuje robic, od gp po onkologa ktory tlumaczyl ze wszystkie decyzje podejmuje po dyskusjach z innymi. Nastepna wizyte mam 19 grudnia i wtedy mam miec zrobione. Co o tym wszystkim myslec?
Pozatym rana jeszcze troche pobolewa, jest twarda i chyba troszke wolno sie goi ale to chyba nie jest najwazniejsze w tym momencie ..
Pozdrawiam!
grzegorz

Postprzez m9nika » 30 Wrz 2013, 22:29

Witam
grzegorz napisał(a):Co o tym wszystkim myslec?

W linku poniżej podane są wytyczne również dla ścisłej obserwacji :) więc masz możliwość weryfikacji.
http://annonc.oxfordjournals.org/conten ... phic-4.gif
grzegorz napisał(a):Pozatym rana jeszcze troche pobolewa, jest twarda i chyba troszke wolno sie goi ale to chyba nie jest najwazniejsze w tym momencie ..

Twój komfort jest ważny, wiec jeśli objawy są niepokojące to skonsultuj się z lekarzem. Aby rana nie była twarda staraj się ją rozsmarować maściami (np. cepan) jak wcześniej pisał romi ;)
I odwiedzaj nas ;)
Pozdrawiam
Zabrałeś mi tatę [*], męża ci nie oddam!
"Ty sam jesteś dla siebie największym zadaniem i twoim obowiązkiem jest dołożyć wszystkich sił, by wykonać je jak najlepiej."
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Postprzez romi » 30 Wrz 2013, 23:04

Witaj
Markery możesz robić sam, na to skierowania od lekarza nie musisz mieć, koszty nie są duże.
Wytyczne które przytoczyła M9nika to pewien standard który może być modyfikowany przez lekarza, byle nie na niekorzyść pacjenta.
Jeśli jest tak jak piszesz, że onkolog konsultuje decyzje w gronie lekarzy to, sądzę że jesteś pod właściwą opieką. Zresztą zawsze masz prawo do tzw. drugiej opinii innego lekarza onkologa.
A teraz najważniejsze że czujesz się coraz lepiej.
Pozdrawiam
romi

Postprzez grzegorz » 06 Paź 2013, 23:33

Mam nadzieje ze bede mial teraz wiecej czasu zeby tu zagladac:) Lekarz tlumaczac mi dalsze dzialanie postepuje dokladnie wedlug wytycznych jak w linku, jedyna roznica jest brak markerow zaraz po operacji co wedlug tego co przeczytalem na forum jest wazne. Zrobione maja byc za okolo 3 miesiace razem ze scanem. Zapytam jeszcze w szpitalu jak zrobic prywatnie, pytajac swojego gp chyba uznal mnie za wariata sadzac po jego minie i zbyl mnie 'zebym sie tym nie martwil bo jestem w dobrych rekach':) Mam kilka pytan ale poki co duzo jeszcze lektury przede mna!
Pozdrawiam!
grzegorz

Postprzez oczarownica » 07 Paź 2013, 08:06

Witaj Grześ! :) to jest tak- markery są drobnymi lustereczkami w ktorych mozesz zobaczyć czy coś nowego czasem nie pojawiło się w obliczu Twojej choroby w połączeniu ze skanem tworzą lustro w ktorym można dobrze się jej przyjżeć. Dlatego jest to tak ważne aby korzystać obu rodzajów lustereczek tak by przyglądać się całości.Pozdrawiam Bei :) :) :)
ps a czy zielona wyspa naprawdę jest zielona? ;) ;)
czasami czekanie jest celem samym w sobie a nie jest celem to co przyniesie czas
oczarownica

Miejscowość: mazury

Poprzednia

Wróć do Profilaktyka i diagnostyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości