Onkolog Warszawa, proszę o pomoc

Działania profilaktyczne oraz diagnostyka nowotworów jądra.

Onkolog Warszawa, proszę o pomoc

Postprzez Leoś » 07 Paź 2013, 21:57

Jest to mój pierwszy post, więc wypadałoby się przywitać- tak też więc robię :) Cześć wszystkim :) Potrzebuję Waszej pomocy- szukam dobrego specjalisty na terenie Warszawy (nie tylko- mogę dojechać jeżeli na prawdę ktoś jest warty kilometrów), który pomógłby mi ocenić moją diagnozę (obawiam się, że mam raka jądra). Zależy mi na czasie, więc raczej chodzi mi o prywatną wizytę. Coś o mnie- 21lat, od pewnego czasu wyczuwam na moim prawym jądrze "coś obcego", prawdopodobnie jest to guz. Jądro nie jest powiększone. Ale jak to ze mną bywa, zawsze było za mało czasu- studia, poprawki itd. Teraz postanowiłem wystopować i zadbać o swoje zdrowie bo... chce żyć :) Na youtbie na temat RJ wypowiada się prof. Pypno, czy ktoś z Was miał z nim do czynienia? Będę wdzięczny za wszystkie rady i pomoc :) Pomimo, że obawiam się najgorszego, wierze że z tego wyjdę, bo jestem wiecznym optymistą :) Pozdrówko :)
Leoś

Re: Onkolog Warszawa, proszę o pomoc

Postprzez romi » 07 Paź 2013, 22:19

Witam
W przypadku podejrzenia raka jądra, lub w ogóle kłopotów urologicznych pierwsze kroki należy skierować do specjalisty urologa. Onkologa zostaw sobie na później, może wcale nie będzie potrzebny.
Urolog zbada Cię i powinien zrobić USG jądra które doświadczonemu lekarzowi powie co się dzieje.
Napisz coś więcej (czy odczuwasz jakiś dyskomfort, ból, inną twardość jądra, itd) i skąd jesteś, może ktoś skieruje Cię do dobrego urologa.
I będąc już na Forum zapoznaj się z najważniejszymi wskazówkami
viewtopic.php?f=6&t=192
Być może nie będą Ci potrzebne - oby tak było, ale wiedzieć nie zaszkodzi.
Prof. Pypno jest właśnie urologiem, ale tytuł profesorski (nie ujmując dr Pypno) nie zawsze świadczy o wiedzy i doświadczeniu jeśli chodzi o nowotwory jądra. Na Forum są tego przykłady.
Pozdrawiam
romi

Postprzez oczarownica » 07 Paź 2013, 22:35

Polecam Dr ROgowskiego z warszawy własnie! swietny urolog i wspaniały człowiek. Ale trzeba Ci bedzie troszkę polatać tj podzwonic bo P Dr przyjmuje w kilku miejscach o szczególach miejsc w ktorych pracuje dr Rogowski dowiesz sie w necie lub w sekretariacie oddzialu urologii w MSW na Wołoskiej 137 tel 225081390 dr Wojciech Rogowski urolog.( nawiasem mowiac szef oddziału)
http://eurologia.pl/lekarz/985/wojciech-rogowski-urolog (link adresów placówek w ktorych mozna umowic sie z P dr) pozdrawiam Beata
czasami czekanie jest celem samym w sobie a nie jest celem to co przyniesie czas
oczarownica

Miejscowość: mazury

Postprzez Leoś » 07 Paź 2013, 23:14

Nie odczuwam jakiegoś bólu, ale czuję, że coś na tym jądrze jest. Nie wiem dokładnie jak to opisać... Dzięki za wszystkie wskazówki! A jestem z Warszawy :)
Leoś

Postprzez thinkpositive » 07 Paź 2013, 23:22

Jutro w PFESO przyjmuje dr Rogowski i dr Chwaliński. Obaj do dobry wybór. Obaj to spece od nowotworów jąder.
Jak zadzwonisz rano to masz jeszcze spore szanse na przyjęcie tego samego dnia.

http://www.pfeso.edu.pl/Konsultacje/uro ... iczna.html
2011 - nienasieniak, IB, 2xBEP, Mazowiecki Szpital Onkologiczny we Wieliszewie
Awatar użytkownika
thinkpositive
Przyjaciel Forum

Postprzez romi » 07 Paź 2013, 23:24

Witaj
Masz kontakty do dobrych lekarzy, skorzystaj z nich. Jeśli na USG wyjdzie coś niepokojącego to lekarz wskaże Ci dalszą drogę postępowania.
Sam możesz zrobić sobie badania markerów nowotworowych bHCG, AFP i LDH. Na te badania nie potrzeba skierowania.
Pozdrawiam
romi

Postprzez Leoś » 07 Paź 2013, 23:32

Dzięki!! A możecie mi podać (orientacyjnie) koszt wizyty u takiego urologa? Przepraszam może za głupie pytanie, ale student musi jakoś przeżyc do "pierwszego" :) Mam nadzieje, że nie więcej niż 100- 150zł?
Leoś

Postprzez Leoś » 07 Paź 2013, 23:37

Moje niedopatrzenie, już zobaczyłem cennik.
Leoś

Postprzez oczarownica » 08 Paź 2013, 00:11

powodzenia ;) wiem ,że to nie mało ale warto ;)
czasami czekanie jest celem samym w sobie a nie jest celem to co przyniesie czas
oczarownica

Miejscowość: mazury

Wróć do Profilaktyka i diagnostyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości