Nowotwór a cukier

Działania profilaktyczne oraz diagnostyka nowotworów jądra.

Nowotwór a cukier

Postprzez Jakub.P » 29 Gru 2013, 10:55

Witam,
Nie wiem czy w dobrym dziale piszę.
Takie mam pytanie:
Jaki ma wpływ spożywanie cukru a rozrost nowotworu/nawrót po chemii?
Jakub.P

Re: Nowotwór a cukier

Postprzez acidtekk » 29 Gru 2013, 20:46

Nie ma udowodnionego negatywnego wpływu spożywania cukru na nawrót choroby nowotworowej ;]
acidtekk

Postprzez troll » 29 Gru 2013, 23:25

Witaj,

Co więcej zaprzestanie spożywania cukru spowoduje rychłą śmierć (po zużyciu pozostałych substancji zapasowych) Twojej szacownej osoby ;) Wybór jest więc chyba prosty :)

Pozdrawiam!
Image
Image
Awatar użytkownika
troll
Ekspert

Postprzez him » 30 Gru 2013, 09:41

cukier o jaki pytasz domniemam ,że chodzi Ci o tzw białą śmierć czyli cukier spożywczy jest szkodliwy sam w sobie i w ogóle nam nie potrzebny. Natomiast cukry jako takie oczywiscie są potrzebne jak wszytskie składniki naturalne zawarte w naturalnej postaci w naturalnym pożywieniu. Zwłaszcza osoby otyłe nie powinny spożywać białego cukru bo to bedzie dla nich w swych konsekwencjach zawsze szkodliwe a przynajmiej nie zdrowe. Domniemam tez ,że w pytaniu Twym jest zawarta refleksja nad związkiem cukrów -w tym glukozy- z procesem nowotworowym bowiem w badaniu PET CT dla rozpoznania komorek nowotworowych stosuje sie znakowana glukozę i znacznie podwyżoszy jej metabolizm moze wskazywać własnie na trwający proces nowotworowy. Ale z tego co mi wiadomo nie ma jasnych i udowodnionych teorii ,że cukier jest bezpośrednio niewskazany bądz wskazany w trakcie terapii nowotworowej czyli że jest szkodliwy lub ,że takim nie jest. him
him

Wróć do Profilaktyka i diagnostyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości