Do jakiego lekarza udać się na początek?

Działania profilaktyczne oraz diagnostyka nowotworów jądra.

Do jakiego lekarza udać się na początek?

Postprzez martel » 28 Sty 2014, 11:30

Witam
Wyczułem ostatnio na lewym jądrze guzek. Zaniepokoiło mnie to doś poważnie. Nie chcę tego broń boże lekceważyć, ale nie bardzo wiem co teraz robić.
Nie wiem do jakiego lekarza trzeba iść najpierw. Wyczytałem, że konieczne jest USG, czy potrzebne jest skierowanie? Ile kosztuje takie badanie prywatnie? Poproszę o podpowiedź kogoś kto już miał taki problem.

pozdrawiam
martel

Re: Do jakiego lekarza udać się na początek?

Postprzez m9nika » 28 Sty 2014, 11:55

Witam
martel napisał(a):Nie chcę tego broń boże lekceważyć, ale nie bardzo wiem co teraz robić.

Musisz się udać do lekarza specjalisty jakim jest urolog. I tutaj mas do wyboru pójść prywatnie lub na NFZ (skierowanie dostaniesz od lekarza rodzinnego).
Jeśli wybierzesz urologa prywatnie, to dobrze by ten urolog miał możliwość u siebie w gabinecie wykonanie USG, jeśli na NFZ to dobrze jakbyś już miał wynik badania USG (prywatnie lub można spróbować poprosić lekarza rodzinnego o skierowanie), gdyż to przyspieszy w diagnozie.
Koszt badania usg zależy od miejsca zamieszkania - w moim mieście kosztuje 70zł.
Jeśli masz jeszcze jakieś pytania śmiało pytaj.
Pozdrawiam
Zabrałeś mi tatę [*], męża ci nie oddam!
"Ty sam jesteś dla siebie największym zadaniem i twoim obowiązkiem jest dołożyć wszystkich sił, by wykonać je jak najlepiej."
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Wróć do Profilaktyka i diagnostyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości