wiek raka jądra

Działania profilaktyczne oraz diagnostyka nowotworów jądra.

Re: wiek raka jądra

Postprzez 21tehace21 » 24 Mar 2014, 19:33

Witam, jestem w bardzo podobnej sytuacji, po zakonczeniu chemii miałem RPLND i też wyszło że potworniak dojrzały, a miałem dużo tych węzłów, potem w tk wyszło że zostały jeszcze 2 węzły jeden 20mm w okolicach naczyn biodrowych a drugi okołoaortalny 14mm i zrobili mi 2 RPLND ale usuneli tylko tego węzła 20mm i wykazało że bez utkania nowotworowego, a ten 14mm został, obecnie jestem już 3 rok na obserwacji, ostatnio miałem tk w grudniu i "obraz zmian podobny" i tutaj pojawia się pytanie czy powinieniem mieć jeszcze jedno RPLND ?
21tehace21

Postprzez PrzemekL » 30 Sty 2015, 12:20

WItam, wlasnie zaczałem miec taka samą dygresje jak użytkownik 21tehace21 w poście powyżej:
Odebrałem w listopadzie wyniki tomografii i było napisane:
"W przestrzeni zaotrzewnej oraz miednicy widoczne są wezły chłonne podobnej wielkość jak w badaniu poprzednim (czyli 24.03.2014)
- przy nn biodrowych wspolnych lewych 14x11
- wezeł zaslonowy lewy 27x8
- wezel przy nn biodrowych zew lewych 21 x 8 mm "

roznica w czasie badan jest okolo 8 miesięcy, a wezły są podobnej wielkości. Badania krwi wszystkie w normie.
Przez te 8 miesiecy nie mialem tomografi robionej, w nastepnym tygodniu mam juz kolejną umowioną zeby porownac progres.

Jak to widzicie ?? Czy jest taka opcja ze te wezly są martwe i sobie siedzą tak ??
PrzemekL

Postprzez PrzemekL » 30 Sty 2015, 13:46

Dr Sarosiek mi własnie napisał że są to przerzuty najprawdopodobniej potwornika. W nastepnym tygodniu mam tomografie.
PrzemekL

Poprzednia

Wróć do Profilaktyka i diagnostyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość