mistral napisał(a):Czy po orchidektomi muszę bardziej uważać np. przy uprawianiu sportu, pracy fizycznej.
troll napisał(a):nie widzę przeciwwskazań, po ściągnięciu szwów i zagojeniu rany, przynajmniej pół roku czasu (a ja zalecałbym nawet rok czasu) unikaj noszenia dużych ciężarów (meble itd.). Oczywiście na zakupy nie dostaniesz zwolnienia, po 2-3 miesiącach możesz spokojnie je nosić ale bardzo duże obciążenia (w tym też siłownia) przynajmniej po pół roku. Sport to temat bardzo dyskusyjny - z mojej strony uważam, że jak najbardziej jest pożądany, nawet od teraz jednak rozsądek podpowiada, że jego intensywność powinna być tak dobrana, żeby nie sprawiał bólu i nie powodował nadmiernego wyczerpania - jak ze wszystkim - rozsądek.
mistral napisał(a):Mam jeszcze pytanie o protezę jądra. Jest to finansowane przez NFZ, są jakieś godne polecenia.
troll napisał(a):Poszukaj na Forum na hasła: "implant", "proteza":
search.php?keywords=implant&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sr=posts&sk=t&sd=d&st=0&ch=300&t=0&submit=Szukaj
search.php?keywords=proteza&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sr=posts&sk=t&sd=d&st=0&ch=300&t=0&submit=Szukaj
Temat już kilka razy był poruszany i możesz znaleźć całkiem dużo informacji a szkoda byłoby się powtarzać.
Pozdrawiam