Na dwa dni przed usunięciem jądra....

Działania profilaktyczne oraz diagnostyka nowotworów jądra.

Re: Na dwa dni przed usunięciem jądra....

Postprzez wystraszonyjr2 » 06 Mar 2013, 10:36

troll napisał(a):Witam,

A moim zdaniem nie ma co gdybać. Taka decyzja została podjęta. Może nie jest to zbyt "świadomy wybór" co przeczy zasadom leczenia nasieniaka w I stopniu zaawansowania ale leczenie zostało rozpoczęte. Nie przekonuje mnie tylko liczba dni w których będziesz napromieniany. Standardowa dawka radioterapii uzupełniającej obejmuje dwutygodniowe leczenie do dawki całkowitej 20 grejów (2 tygodnie x 5 dni (pn-pt) x 2 greje dziennie). Mam wrażenie, że ponad 32 greje w leczeniu uzupełniającym I stopnia nasieniaka to za dużo...

Pozdrawiam

No troszkę za późno na rozważania...
Tylko kto jest na tyle odważny i odpowie "NIE" lekarzowi na pytanie czy chce się Pan leczyć, czy wyraża Pan zgodę na leczenie.
Teoretycznie możemy Pana tylko obserwować, może nic nie będzie, może radio zbędne, może, może itd ( dużo danych i cyferek)
Na razie się nie "przejechałem" na lekarzach, jeśli tu popełnili błąd to mam nadzieję, że wyjdzie mi w dłuższej jednostce czasu na dobre.
Mimo ogromu ludzi ( kufa ile tragedii w narodzie ) w IO Gliwice- ja mogę tylko chwalić personel i podejście.
( podkreślam - ja, znam inne zdania. Widzę też podejście niektórych pacjentów, na miejscu personelu zamykał bym ich w piwnicy na ostudzenie )

Mam zlecone 17x1,8 czyli 3,5tygodnia- może wpływ na "więcej, a mniejsza dawka" miało moje miejsce zamieszkania ( ok 20 km od Gliwic )
i druga sprawa mam 2m wzrostu i 100kg wagi- przed wydaniem "wyroku" pani doktor mieszała coś na kalkulatorze...

ps
dziś jadę 2 raz, tym razem na 3 zmianę- powinno być szybciej...
wystraszonyjr2

Poprzednia

Wróć do Profilaktyka i diagnostyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości