Niepokojące wyniki markerów

Działania profilaktyczne oraz diagnostyka nowotworów jądra.

Re: Niepokojące wyniki markerów

Postprzez troll » 25 Mar 2015, 21:52

Witaj,

Termin miesięczny do rozpoczęcia chemioterapii w przypadku wzrostu wartości markerów po orchidektomii urąga wszelkim standardom i zasadom leczenia nowotworów jądra znanym współczesnej medycynie. Powiem szczerze - dla mnie jest to de facto równoznaczne z niewłączeniem leczenia i skazania pacjenta na szybką progresję nowotworu - z wiadomym efektem. Nie wolno proponować choremu tak długiego terminu do rozpoczęcia chemioterapii w przypadku agresywnego, szybko postępującego nowotworu, który w swej istocie bywa nawet chemiowyleczalny a w połączeniu z chirurgią czy radioterapią w większości przypadków jest wyleczalny.

Jeśli chcesz żyć - musisz skontaktować się z uznanym ośrodkiem onkologicznym. W Magodencie chorzy, którzy tego wymagają rozpoczynają chemioterapię w dniu przyjazdu... I tomografię można wykonać na oddziale ale w Białymstoku, na Twoim przykładzie znaczenie ma tylko kasa - nie pacjent.

Pozdrawiam serdecznie!
Image
Image
Awatar użytkownika
troll
Ekspert

Postprzez karolinafryzjerka » 25 Mar 2015, 23:20

Zagadzam się całkowicie z trolem, uciekaj na warszawe my chodzimy do białego po wyniki , a na konsultacje i do szpitala jedzimy do Warszawy do dr Pawła wiechno przyjmuje na pewno w poniedziałek. Centrum onkologii ul roentgena 5. Albo tak jak proponuje trol do magonetu. Nie wachaj się bo na prawdę warto profesjonalizm w kazdym calu, tez się zastanawialismy z mężem i naprawdę jesteśmy teraz mega zadowoleni ze podjelismy taka decyzje..
Pozdrawiam
karolinafryzjerka

Postprzez PIN » 26 Mar 2015, 12:01

Witam,
Zostałem zapisany do Magodentu do dr n. med. Tomasza Sarosieka na 7 kwietnia, jak narazie dr jest na urlopie więc jak wróci to będę się z nim kontaktował osobiście. Dzięki waszej pomocy mogę wcześniej rozpocząć leczenie, bo bez pokierowanie nie wiedziałbym jak postąpić, bardzo dziękuję.
Będę informował o dalszym przebiegu choroby.
Pozdrawiam
PIN

Postprzez karolinafryzjerka » 26 Mar 2015, 21:42

Gratuluje podjęcia decyzji :-) czekamy na dalsze info z przebiegu leczenia:-)
karolinafryzjerka

Postprzez PIN » 30 Mar 2015, 21:53

Witam,
Dziś rozmawiałem z Dr n. med. Tomaszem Sarosiekiem, jutro jadę do Magodentu i będę musiał już zostać. Mam pytanie apropo parkingu, czy będę miał gdzie zostawić tam samochód?
PIN

Postprzez fuckRak » 30 Mar 2015, 21:58

hej,

z tego co wiem to jest tam parking przy samym ośrodku (chyba płatny), no ale masz ten komfort, że jest chroniony. Cen nie znam - nie korzystałem.

no i przy samej ulicy Fieldorfa jest trochę miejsc parkingowych i jak masz szczęście to zaparkujesz. Mi się zawsze udawało znaleźć jakieś miejsce.
fuckRak

Miejscowość: Poznan

Postprzez PIN » 30 Mar 2015, 22:03

Ok, dzięki za informację
PIN

Postprzez romi » 30 Mar 2015, 22:08

Witam
Na drogę powrotną do domu koniecznie zapewnij sobie towarzystwo, bo nie wiadomo jak się będziesz czuł. Może okazać się, że prowadzenie samochodu będzie dla Ciebie bardzo kłopotliwe.
A w ogóle jeśli będziesz miał BEP to pierwsze pięć dni w szpitalu, później dwa dni przerwy i w ósmym dniu dolewka. Zastanów się jak to rozwiązać logistycznie w Warszawie.
Pozdrawiam
romi

Postprzez PIN » 30 Mar 2015, 22:45

Właśnie zastanawiam się nad tym jak to rozplanować, zależy jak będę reagował na leczenie. Dzięki za pomoc,
Pozdrawiam,
PIN

Postprzez JurekO » 30 Mar 2015, 23:15

Hej,

ja znioslem bardzo dobrze i sam bym nie dal rade prowadzic z powrotem po 1. BEP. Mialem troche ponad 100km. Moze da rade sie dogadac ze by cie przetrzymali do dolewki jak masz daleko. Prowadzenie samemu odradzam. Z parkingem nie powinno byc problemu, tez zawsze coz znalazlem.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
JurekO
Przyjaciel Forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Profilaktyka i diagnostyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 2 gości