Mój przypadek, proszę o opinie!

Działania profilaktyczne oraz diagnostyka nowotworów jądra.

Re: Mój przypadek, proszę o opinie!

Postprzez troll » 12 Maj 2013, 17:06

Witaj,

Z tego co widzę to nie powinno być problemu z usunięciem tego wideotorakoskopowo (2, 3 nacięcia na ścianie klatki piersiowej - analogicznie do laparoskopii w chirurgii jamy brzusznej) bo guzek położony jest podopłucnowo. Jednak dokładnie musi się o tym wypowiedzieć chirurg klatki piersiowej. Natomiast nie nastawiaj się od razu na zabieg - przede wszystkim trzeba zastanowić się nad zasadnością badania kontrolnego.

Pozdrawiam
Image
Image
Awatar użytkownika
troll
Ekspert

Postprzez rb82 » 19 Gru 2014, 10:39

Witam,
dość dawno się nie odzywałem, ale muszę się pochwalić , że jest wszystko ok i mam nadzieje , że tak będzie. Cały czas regularnie wizyty kontrolne w CO, markery, tomografia itd. itp...
Zwraca się do Was wszystkich coś mogących wiedzieć o odpowiedź , podpowiedź. Gdy zacząłem chorować urodziło mi się dziecko, pierwsze i tak myślę , że pora powiększyć rodzinę ....
natomiast mam obawy, że po tych dwóch cyklach BEP , może być coś nie tak.... Może należy wykonać jakieś badania przed taką decyzją? Boję się , że dziecko może urodzić się z jakąś chorobą bądź wadami. Proszę o podpowiedź.
Z góry dziękuje z informacje
Pozdrawiam
rb82

Postprzez m9nika » 19 Gru 2014, 11:47

Witam
Gratulacje dobrych wyników :)
Jeśli minęły 2 lata od zakończenia leczenia (chemioterapii) nie ma przeszkód aby starać się o potomstwo, gdyż wcześniejsze starania mogą wpłynąć na wadę płodu.
Poza tym Troll ładnie wyjaśnił w poście viewtopic.php?f=8&t=729&p=18841&hilit=badanie+nasienia+nasienia#p18841
Pozdrawiam
Zabrałeś mi tatę [*], męża ci nie oddam!
"Ty sam jesteś dla siebie największym zadaniem i twoim obowiązkiem jest dołożyć wszystkich sił, by wykonać je jak najlepiej."
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Poprzednia

Wróć do Profilaktyka i diagnostyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości