ryzyko wznowy - prosze o pomoc

Działania profilaktyczne oraz diagnostyka nowotworów jądra.

Re: ryzyko wznowy - prosze o pomoc

Postprzez ona » 13 Gru 2012, 15:35

hej

Piszę z kojelnym hm problemem. Bartek ogólnie poczuł się naprawdę dobrze, wróciły siły, smak i dobre sampoczucie. Jutro miał zaczać 2 kurs i tu niespodzianka. Okaże się rano po zmierzeniu temperatury czy pojedzie na oddział czy nie? Niestey się przeziębił jesli można to tak nazwać i to wczoraj. Póki co ma 37 stopni, lekki katari ból gardła też lekki. Mam nadzieję że do jutra nic nie ulegnie pogorszeniu. Jesli jednak tak by się stało że musi zostać w domu ponewaz temperatura się podwyższyła to czy i teraz moje pytanie;
1. Bardzo zaszkodzi to jego leczeniu, w sensie opóźnienie w ropoczęciu kolejnego kursu.
2. Czytałam że każde opóźnienie powoduje miejszą skuteczność leczenia i zaczynam się mocno martwic czy kilka dni obsuwy bardzo obniży skuteczość leczenia mojego męża?

dzięki za odpowiedź
ona

Postprzez romi » 13 Gru 2012, 20:58

Witaj
Każde opóźnienie działa na niekorzyść, to oczywiste, ale jeśli sytuacja wymaga takiego opóźnienia to niestety trzeba się z tym pogodzić. Natomiast w Waszym przypadku o tym czy będzie opóźnienie zadecyduje lekarz prowadzący. Dwa czy trzy dni opóźnienia to nie tragedia.
Jeśli temperatura ulegnie podwyższeniu to koniecznie skontaktować się z lekarzem.
Trzymamy kciuki. Powodzenia
romi

Postprzez troll » 14 Gru 2012, 00:39

Witaj,

Przy niewielkim podwyzszeniu temperatury podalbym leki drugiego kursu i wlaczylbym antybiotyk o szerokim spektrum. Czy byla wykonana kontrolna morfologia krwi? Kazde opoznienie wiaze sie z niekorzystnym wplywem na skutecznosc leczenia natomiast oczywiscie najwazniejsze jest zwalczenie wszelkich infekcji. Proponuje w razie rozpoznania infekcji antybiotyk o szerokim spektrum + G-CSF + rozpoczecie kolejnego kursu ze wszelkimi do tego dzialaniami. (przepraszam za brak polskich czcionek, niestety nie jestem w stanie ich uzywac). W razie problemow piszcie, oczywiscie jakos sie do Waszych informacji ustosunkujemy.

Pozdrawiam
Image
Image
Awatar użytkownika
troll
Ekspert

Postprzez ona » 18 Gru 2012, 11:48

Cóż niestety Bartek dostał gorączki, kataru i bólu gardła, niestey musiał wpierw to wyleczyć i kurs rozpocznie w piątek czyli z tygodniowym opóznieniem. Póki co czuje się lepiej a morfologia w normie. Mam nadzieję że więcej przygód mieć nie będziemy.
ona

Postprzez romi » 18 Gru 2012, 12:08

Szkoda, że aż takie opóźnienie. Trzeba było zapytać się czy w trakcie leczenia nie można rozpocząć chemioterapii. Czy dostał antybiotyk?
Miejmy nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
Pozdrawiam i życzę zdrowia
romi

Postprzez ona » 18 Gru 2012, 12:52

Hej,

My leczymy sie u Słonia we Wrocku i on pow że takie opóźnienie jeszcze jest do zaakceptowania. Omówiliśmy to i Doktor uznakl że wpierw musimy wyleczyć infekcję. Więc skoro Doktor tak powiedział to ja ufam że tak jest. Tak Bartek dostawał antybiotyk. Trudno jest jak jest w piątek zaczynamy 2 kurs i oby reszta szła juz zgodnie z planem.

rówież pozdrawiam
ona

Postprzez romi » 18 Gru 2012, 15:17

Czyli wszystko pod kontrolą. Życzę żeby kolejne kursy przeszły bez problemów.
Powodzenia
romi

Postprzez troll » 20 Gru 2012, 14:00

Witam,

A jak wyglądała morfologia i czy był podawany G-CSF?

Pozdrawiam
Image
Image
Awatar użytkownika
troll
Ekspert

Postprzez ona » 20 Gru 2012, 16:01

Morfologia była robiona teraz w poniedziałek i okazuje się że wszysto w normie. Nic nie było podawane. A dlaczego?
ona

Postprzez romi » 20 Gru 2012, 16:29

Pewnie chodzi o to czy ta gorączka i ból gardła nie wynikał ze spadku morfologii.
romi

PoprzedniaNastępna

Wróć do Profilaktyka i diagnostyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 2 gości