przez Tomasz M » 01 Lut 2013, 13:42
Trollu bardzo dziękuję za odzew.
Jestem z województwa podkarpackiego, leczyłem się w Przemyślu.
Niestety nie mam wynikow markerów po operacji.
Jeśli chodzi o TK jamy brzusznej to " Opis badania: Nieregularne głównie pasmowate, zlewające sie zagęszczenia w tkance tłuszczowej podskórnej rejonu prawej pachwiny, w części tylnej zlewające się z przednią powierzchnią mięśnia prostego brzucha prawego , z rozmyciem zarysu powierzchni tego mięśnia. Kilka węzłów chłonnych wokół opisywanych zagęszczeń, do max. wymiaru pojedynczego węzła ok. 9 mm. w tym skupisko zlewających sie węzłów, w łącznych max. wym. ok. 14x7 mm w dolnej części pachwiny pojedynczy węzeł chłonny w max. wym ok. 17x10 mm przy ścianie końcowego odcinka tętnicy biodrowej zewnętrznej prawej, przylegający do przedniejpowierzni kości łonowej.
Patologicznych zagęszczeń w rejonie pachwiny lewej nie uwidoczniono, widoczne po tej stronie węzły chłonne - o mocno nieregularnych obrysach (najp. częściowo zwłókniałe), do max. wym. ok 9 mm., w tym z widoczną zachowaną zatoką.
Pojedyncze węzły chłonne do max. wym. ok. 9 mm przy ścianach obu tętnic biodrowych zewnętrznych w obrębie miednicy, kilka drobniejszych wokół tego odcinka tętnicy biodrowej wewnętrznej prawej - do max. ok. 5 mm.
Pozostałe widoczne w jamie brzusznej węzły chłonne:
- skupisko węzłów w tkance tłuszczowej dośrodkowo od początkowego odcinka wstępnicy, do max. ok. 9 mm, bez cech zlewania się w pakiety,
- rozsiane w tkance tłuszczowej krezki dość liczne węzły do max. wym. 8 mm,
- kilka węzłow do max. ok 7 mm. wokół końcowego odcinak aorty,
- nieliczne, porównywalnej wielkości wokół podprzeponowego odcinka aorty, pojedyncze porównywalnej wielkości wokół lewych naczyń nerkowych,
Jak wynika z opisu reszta narządów ok.
Natomiast z opisu RTG klatki piersiowej wynika " skąpe zagęszczenie śródmiąższowe w obu dolnych polach płucnych np. nieżytowego charakteru. Katy przeponowo-żebrowe wolne. Serce nieposzerzone w wymiarze poprzecznym z płatkiem tłuszczyku w okolicy koniuszka. Łuk aorty nieco wydłużony. wnęki naczyniowe. W rzucie prawej łopatki widoczny cień śr. 1 cm. - niejednoznaczny np. uwapniony węzeł chłonny - do rozważenia, podobna mniejsza zmiana w tej samej okolicy po stronie lewej. W rzucie głowy kości ramiennej prawej drobna wyspa kostna"
Trolu zrobiłem sobie badanie markerów po Trzecim kursie BEP: b-HCG <0.100 mlU/ml norma 2.60, AFP 3.79 ng/ml norma 7.00, LDH 167,0 U/l min. 114 max 240
i po czwartym b-HCG <0.100 mlU/ml norma 2.60, AFP 4.07 ng/ml norma 7.00, LDH 175,0 U/l min. 114 max 240
Szczerze mówiąc nie wiem czemu miałem ten czwarty kurs. - poddałem się leczeniu więc wierzyłem że jest konieczny.
Bardzo dziękuje za zainteresowanie.