juz spieszę odpowiadać na pytania
rodzina moze przebywac bez ograniczen - ograniczeniem jest noc i pozostali pacjenci. Na sali sa wygodne acz wiekowe mięciutkie krzesełka a na korytarzu oddziału tóz przy wejsciu z 8 miękkich wiekszych i minejszych krzeseł lub foteli.po obchodzie wieczornym ok 20 czesem juz powoli wypraszają pielęgniarki ale to zalezy od sali znaczy pacjentów i pielegniarek

mi zdarzało sie przebywac nawet do 21.
Jest tam miło i przytulnie jak juz w wielu miejscach opisywałam średni Gierek i mi raczej oddział przypominal stare PRL owskie osrodki wypoczynkowe niz szpital. Jsli pobyt na sali nr 7 to są tam dodatkowo kotarki tak ze kazdy pacjent moze sie ,, odgrodzic od pozostałych. Sala podsatwowa 4 osobowa po 2 łózka po kazdej ze stron choc czasem wg potrzeby przerabiane sa na 5- ki czyli 5 osobowe. Są rowniez 3 osobowe.
Odziała wygląda jak szeroki Wagon

długości hm ok 30 m? duzo drewnianych wykonczen

na sali kazdy ma swoja szafę i szawkę przyłóżkową a dodatowo za łozkiem półeczkę. Są lappeczki przyłózkowe nocne , dzwonek bez dzyndzenia a z melodyjką

. Internet jest i owszem ale tylko przy dyzurce pielegniarek na koncowych salach nie ma w ogole. Tak więc lepiej się zaopatzrec w jakies urzadzenie modem czy cos takiego . Tv nie ma chyba ze sie teraz pojawiła. ( mozna sobie kupic tuner DV bt taka antenka dzieki ktorej mozna ogladac tv w komputerze - przepraktykowane przez moich pacjentów)
Generalnie panuje miła i SPOKOJNA atmosfera obchod ranny ok 8.30 popoludniowy ok 14 i wieczorny pomiedzy 19 -20. Lekarze wszystko spokojnie wyjasniaja omawiaja przed rozpoczeciem leczenia. Wszyscy sa w porzadku i w ogóle ale jesli uda mu się trafić na prowadzącego dr Michalskiego to poprostu bomba!

Pielegniarki jak wszedzie jedne miłe inne mniej ale nie jest źle
Na dole szpitala restauracja w ktorej mozna sprzedzic czas z rodziną oraz setki kanap , foteli zaułków stoliczkow i innych cudów dzieki ktorym mozna pobyc z bliskimi w odosobnieniu. Ja kiedys zmeczona całodziennym czuwaniem lezalam na jednej z nich w cichym korytarzu i odpoczywalam pod kocykiem.
Kiosk z gazetami i zarciem( drogim) nieopodal na terenia apteka. Ale w poblizu jest real więc..
mam nadzieję ze wyczerpujaco opowiedziałam jesli tzreba słiuże pomocą na priva
jest też na korytarzu woda wprost z edenu

czyli zbiornik z woda niegazowana zarowno zimnq jak i wrzatkiem.
aha i na poczatku oddzialu jest kuchenka oddzialowa z lodówka w ktorej mozna przechowyuwac jedzonko i czasem skorzystac z kuchni czy czajnika.
pozdrawiam Beata