pobyt w CO-I - pytania na szybko

Działania profilaktyczne oraz diagnostyka nowotworów jądra.

pobyt w CO-I - pytania na szybko

Postprzez thinkpositive » 14 Wrz 2013, 21:48

Hej,
Trochę zaśmiecę, ale jestem w kontakcie z rodziną, której członek wybiera się na 3 BEPy do CO-I od poniedziałku.
Potrzebują odpowiedzi na parę pytań typowo organizacyjnych. Odpowiedzi muszę jednak mieć jak to się mówi ASAP czyli na wczoraj:)
Temat trochę Hyde Parkowy więc kto może niech odpowie, a potem można zutylizować lub przenieść. Wpisałem tu, bo liczę na szybszy odzew.

Poniżej pytania:
1. Czy na oddziale może przebywać rodzina i jak długo mogą być odwiedziny? - Co do pierwszej części pytania nie mam wątpliwości więc proszę o odpowiedź na drugą część.

2. Czy jest internet? Pacjent ma plan zabrać laptopa. (ode mnie: spodziewam się, że nie ma netu więc podpowiedzcie jaka sieć ma dobry zasięg, żeby im podpowiedzieć co mogą kupić w kioski - jakiś Play, etc.)

3. Jakie w ogóle panują warunki na oddziale ? Czy mają mu podpisać mydełko i ręcznik ;)

4. Czy jest coś co powinniśmy wiedzieć i spakować ?

Na razie nie są gotowi zaistnieć na forum, ale 'cynk' oczywiście ode mnie poszedł.

pozdr
k
2011 - nienasieniak, IB, 2xBEP, Mazowiecki Szpital Onkologiczny we Wieliszewie
Awatar użytkownika
thinkpositive
Przyjaciel Forum

Re: pobyt w CO-I - pytania na szybko

Postprzez oczarownica » 14 Wrz 2013, 22:36

juz spieszę odpowiadać na pytania :) :) :)
rodzina moze przebywac bez ograniczen - ograniczeniem jest noc i pozostali pacjenci. Na sali sa wygodne acz wiekowe mięciutkie krzesełka a na korytarzu oddziału tóz przy wejsciu z 8 miękkich wiekszych i minejszych krzeseł lub foteli.po obchodzie wieczornym ok 20 czesem juz powoli wypraszają pielęgniarki ale to zalezy od sali znaczy pacjentów i pielegniarek ;) mi zdarzało sie przebywac nawet do 21.

Jest tam miło i przytulnie jak juz w wielu miejscach opisywałam średni Gierek i mi raczej oddział przypominal stare PRL owskie osrodki wypoczynkowe niz szpital. Jsli pobyt na sali nr 7 to są tam dodatkowo kotarki tak ze kazdy pacjent moze sie ,, odgrodzic od pozostałych. Sala podsatwowa 4 osobowa po 2 łózka po kazdej ze stron choc czasem wg potrzeby przerabiane sa na 5- ki czyli 5 osobowe. Są rowniez 3 osobowe.
Odziała wygląda jak szeroki Wagon ;) długości hm ok 30 m? duzo drewnianych wykonczen ;) na sali kazdy ma swoja szafę i szawkę przyłóżkową a dodatowo za łozkiem półeczkę. Są lappeczki przyłózkowe nocne , dzwonek bez dzyndzenia a z melodyjką :lol: . Internet jest i owszem ale tylko przy dyzurce pielegniarek na koncowych salach nie ma w ogole. Tak więc lepiej się zaopatzrec w jakies urzadzenie modem czy cos takiego . Tv nie ma chyba ze sie teraz pojawiła. ( mozna sobie kupic tuner DV bt taka antenka dzieki ktorej mozna ogladac tv w komputerze - przepraktykowane przez moich pacjentów)
Generalnie panuje miła i SPOKOJNA atmosfera obchod ranny ok 8.30 popoludniowy ok 14 i wieczorny pomiedzy 19 -20. Lekarze wszystko spokojnie wyjasniaja omawiaja przed rozpoczeciem leczenia. Wszyscy sa w porzadku i w ogóle ale jesli uda mu się trafić na prowadzącego dr Michalskiego to poprostu bomba! :) :) :) Pielegniarki jak wszedzie jedne miłe inne mniej ale nie jest źle :)
Na dole szpitala restauracja w ktorej mozna sprzedzic czas z rodziną oraz setki kanap , foteli zaułków stoliczkow i innych cudów dzieki ktorym mozna pobyc z bliskimi w odosobnieniu. Ja kiedys zmeczona całodziennym czuwaniem lezalam na jednej z nich w cichym korytarzu i odpoczywalam pod kocykiem.
Kiosk z gazetami i zarciem( drogim) nieopodal na terenia apteka. Ale w poblizu jest real więc.. ;)
mam nadzieję ze wyczerpujaco opowiedziałam jesli tzreba słiuże pomocą na priva ;)
jest też na korytarzu woda wprost z edenu ;) czyli zbiornik z woda niegazowana zarowno zimnq jak i wrzatkiem.
aha i na poczatku oddzialu jest kuchenka oddzialowa z lodówka w ktorej mozna przechowyuwac jedzonko i czasem skorzystac z kuchni czy czajnika.
pozdrawiam Beata ;)
czasami czekanie jest celem samym w sobie a nie jest celem to co przyniesie czas
oczarownica

Miejscowość: mazury

Postprzez romi » 14 Wrz 2013, 22:53

Witam
Ja jeszcze dodam że każda sala ma swoją łazienkę. Oczywiście własne sztućce i kubek.
Pozdrawiam
romi

Postprzez oczarownica » 14 Wrz 2013, 22:56

jak mogłam zapomniec?? ;) ;) ;) toż to podstawa! toaleta oddzielna i natrysk oddzielny ;) ;) ;)
czasami czekanie jest celem samym w sobie a nie jest celem to co przyniesie czas
oczarownica

Postprzez thinkpositive » 14 Wrz 2013, 23:47

Dzięki za szybką reakcję.

Wszystko poszło do zainteresowanych w niezmienionej postaci :)

Pozdro
k
2011 - nienasieniak, IB, 2xBEP, Mazowiecki Szpital Onkologiczny we Wieliszewie
Awatar użytkownika
thinkpositive
Przyjaciel Forum

Postprzez oczarownica » 15 Wrz 2013, 07:41

;) ;) ;) wszystkiego Najlepszego dla znajomych ! po cichutku jestesmy z Nimi i ich wspieramy w tej trudnej drodze.Wszystko da się przeżyć a warunki w CO I są całkiem sprzyjające zdrowieniu :) pozdrawiamy serdecznie i trzymamy kciuki! Beata i Wojtek
oczarownica

Wróć do Profilaktyka i diagnostyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 1 gość