Pytanie w zwiazku raka jadra

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: Pytanie w zwiazku raka jadra

Postprzez przem » 13 Sty 2014, 22:56

jutro mam zamiar dzwonic do gp i sie umowic na wizyte u ogolnego lekarza bo tylko taki jest :P i dam znac ;D
przem

Postprzez przem » 14 Sty 2014, 15:48

Ehh, chcialem sie zajerejstrowac to powiedzieli ze nie ma miejsc i ze w nastepny poniedzialek jest miejsce, wiec mowie jej ze to troche za pozno a ona to prosze sprobowac zajerejstrowac sie rano kolo 9 :(
Jutro jeszcze raz sprobuje
Ja juz sam nie wiem chyba za czesto je badam bo ostatnio co 10 minut sprawdzam a czytalem na stronie ze raz na 3/4 tygodnie sie sprawdza pod prysznicem.
Zawsze jak sprawdzam pod prysznicem to sa takie same, teraz sa dalej podobne ale czasami jedno jest mniejsze o.O tez tak macie ?
Dodam tez ze mialem raz zabieg to mialem 4 czy tam 6 zastrzykow w jadra nie w jadra tylko w ten worek z jadrami :P
Ale tak czy siak bede probowal sie zajerejstrowac :D
przem

Postprzez Adrian1975 » 14 Sty 2014, 16:14

my tak nie mamy, bo mamy jedno najczęściej ;-p
Adrian
seminoma testis PT1, 4BEP w DCO, obecnie pod kontrolą w Krotoszynie
Awatar użytkownika
Adrian1975
Przyjaciel Forum

Miejscowość: Trzebnica,DLN

Postprzez arab79 » 15 Sty 2014, 09:46

Widocznie twoi lekarze za juz "zabookowani" na maksa wiec tak Ci powiedzieli, ale ta godzina 9:00 jest bardzo wazna. Jesli to czytasz to dzwon do nich rowno o 9:00, a jak bedzie zajete to siedz na linii dopoki nie odbiora. Tutaj w przychodniach (UK), we wczesnych godzinach umawiaja na tzw. "emergency appointment", czyli sytuacje wyjatkowe i maja kilka wolnych 10 minutowych okienek kazdego dnia. Dzwon i probuj sie umowic :)
Awatar użytkownika
arab79

Miejscowość: Banbury (Wielka Brytania)

Postprzez przem » 15 Sty 2014, 19:47

Heh nie czytalem tego ale zadzwonilem rano i poszedlem do lekarza [miejsca nie ma a gosciu se pije herbate] pusto w przychodni i czekalem na niego 20 minut.
No to tak mowi ze to normalne ze jedno jest wieksze od 2-giego 'inne troche' ale sprawdzi i tak no to sprawdzil i mowi ze jego zdaniem jest ok a to co czuje to miekkie to jakas chrzastka chyba bo nie zrozumialem pokazywal na reke i mowil ze to normalne, a jezeli mnie cos nie pokoi to moge przyjsc za miesiac i zrobi mi ultrasound skan.
Huh juz mi ulzylo bo najbardziej mnie nie pokoilo to miekkie wybrzuszenie na prawym tym mniejszym :D
Ostatnio mialem fobie chyba i badalem sobie co godzine xD i co godzinne inny ksztalt czulem, teraz bede badal 1 w miesiacu tak jak pisze na wiekszosci stron :D
Od kwietnia tamtego roku do dzis sa takie same dalej jest ta chrzastka [to miekkie] i dalej jest lewe ciut inne od prawego.
Najwazniejsze ze juz wiem ze to chrzastka czy cos :D

Dzieki za porady ;D
przem

Postprzez Adrian1975 » 15 Sty 2014, 22:06

jajka nie są symetryczne, jedno wisi wyżej od drugiego i to jest normalne,
fajnie,że jesteś świadomy i badasz się, to bardzo mądre podejście, tak 3maj
Adrian
seminoma testis PT1, 4BEP w DCO, obecnie pod kontrolą w Krotoszynie
Awatar użytkownika
Adrian1975
Przyjaciel Forum

Miejscowość: Trzebnica,DLN

Postprzez artsystemfX6 » 19 Sty 2014, 13:58

Tylko lekarz rozwieje wątpliwości. Trzeba się zbadać.
Polecam rjforum.pl - najbardziej rzetelne miejsce o nowotworach jądra w polskim Internecie
artsystemfX6

Poprzednia

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 1 gość