Nasieniak (pT1aN0M0S0) nawrót po roku?

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: Nasieniak (pT1aN0M0S0) nawrót po roku?

Postprzez jerzy » 19 Paź 2023, 10:41

Dziś mam 4 dzień RT w Tomaszowie. Biorę Atosse pół godziny przed RT i po 5-6 godzin znowu, bo mam nudności straszne. Na wieczór już mi lepiej się robi. Ogólnie jest słabość, chcę leżeć cały dzień, nic mi się nie chcę.
PET ujawniło ten jeden węzłęł chłonny o rozmiarach 10X12mm, z miernie podwyższonym SUV. Wynik nie jednoznaczny, podejrzany. Przy potwierdzeniu innych badań klinicznych można stwierdzić nawrót.
Tak czy siak, dla zabezpieczenia trzeba było zrobić RT. PET zrobiłem 4-10-2023, start RT 16-10-2023, więc w miare dobrze poszło.
Chcę na weekend zjechać dodomu, jestem z Podkarpacia, mam 4 godziny drogi autem, mam nadzieje że dam rady i nie naszkodze takim wysiłkiem.
Pozdrawiam,
jerzy

Postprzez adamus09 » 23 Paź 2023, 22:21

jerzy napisał(a):Dziś mam 4 dzień RT w Tomaszowie. Biorę Atosse pół godziny przed RT i po 5-6 godzin znowu, bo mam nudności straszne. Na wieczór już mi lepiej się robi. Ogólnie jest słabość, chcę leżeć cały dzień, nic mi się nie chcę.
PET ujawniło ten jeden węzłęł chłonny o rozmiarach 10X12mm, z miernie podwyższonym SUV. Wynik nie jednoznaczny, podejrzany. Przy potwierdzeniu innych badań klinicznych można stwierdzić nawrót.
Tak czy siak, dla zabezpieczenia trzeba było zrobić RT. PET zrobiłem 4-10-2023, start RT 16-10-2023, więc w miare dobrze poszło.
Chcę na weekend zjechać dodomu, jestem z Podkarpacia, mam 4 godziny drogi autem, mam nadzieje że dam rady i nie naszkodze takim wysiłkiem.
Pozdrawiam,

Może Atossę ciut wcześniej niż te 30min spróboj, może lepiej (bo więcej czasu na działanie) zwiąże serotoninę i będzie mniej. Ja może 2-3 razy brałem jeszcze połówkę.
Słabość, zjeba i leżenie też miałem ale głównie w 4 i 5 dniu tygodnia.
Rozmiary i PET miałem faktycznie baardzo podobnie.

Co do jazdy autem ja mialem ca 2,5h-3h do Katowic i dawałem radę ale Atossa wiadomo i na spokojnie, z kawą czy coś na wszelki wypadek i wolno ostrożnie jechałem bez szarżowania.
Dawaj znać na bieżąco, bo mało jest opisów RT na forum :!:
adamus09

Postprzez jerzy » 01 Lis 2023, 20:29

Cały czas się zastanawiam czy to napewno u mnie wznowa była. SUV prawego płata wątroby przy PET był 3,1 a tego węzła podejrzanego 2,7. Z tego co wiem jest to dość nizka aktywność radioznacznika. Czasami jak masz gardło chore czy jeszcze coś może pokazywać więcej. Do tego jeszcze w okolicy tego węzła było kilka mniejszych węzłów bez aktywności tylko lekko zapalonych do 6-7mm. Jak bym nie miał wcześniej RJ na bank to by było traktowane 50/50 też jako infekcja, bakterja, zapalenie i td.
jerzy

Poprzednia

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 20 gości