Usunięcie jądra, Tk brzucha. Pomocy. Pytania

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: Usunięcie jądra, Tk brzucha. Pomocy. Pytania

Postprzez Florek1990 » 30 Sty 2024, 10:29

Nie mogę wrzucić zdjęć tk. Podejrzewam że przez telefon. Wieczoren postaram się zrobić to na komputerze. Tomograf wyszedł idealny. Nie ma żadnych zmian wszystko w normie. Węzły chłonne niepowięksozne. Tk brzucha, miednicy i klatki piersiowej z kontrastem.
Florek1990

Postprzez miszcz » 30 Sty 2024, 10:49

Jeśli TK wyszło czyste, to do wyboru macie 1-2 wlewy karboplatyny (jednodniowy pobyt w szpitalu), radioterapię lub aktywną obserwację. Ze względu na duży rozmiar guza oraz angioinwazję, sugerowałbym szybkie działanie i 2 wlewy karboplatyny. Ośrodek leczenia w tym przypadku nie ma znaczenia, w niektórych szpitalach powiatowych mogą nawet to podać na oddziałach chemioterapii dziennej.

Trzeba jednak działać szybko, bo prawdopodobieństwo wznowy jest bardzo duże.
miszcz
Przyjaciel Forum

Postprzez Florek1990 » 30 Sty 2024, 11:13

Po tym wszystkim co przeczytałam na forum też jestem za przyjęciem przez męża karboplatyny. Ale oczywiście on o tym zdecyduje ja będę doradzać. Jeszcze raz dziękuję za każdy komentarz i pomoc tutaj.
Florek1990

Poprzednia

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 27 gości