Wizyta

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: Wizyta

Postprzez Grycz » 26 Lip 2012, 23:50

No nie wiem moze zapomniala moze nie ale jeszcze poczekam moze uda sie e-mailem je dostac.

A jakie ja moge miec wyniki skoro mialem zrobione badanie USG i tyle?
Grycz

Postprzez m9nika » 27 Lip 2012, 09:23

Witam,
Jak mój mąż robił prywatnie usg to dostał opis i zdjęcie.
Jeśli się krępujesz to powiedz pani doktor, że chcesz się jeszcze skonsultować z drugim lekarzem (tak zwana druga opinia).
A zbieranie dokumentacji w naszym kraju to konieczność !!!, ja nawet kseruje recepty jakie wystawia lekarz. Już raz się tak zdarzyło, że się przydała, a nie powinna.
Poczytaj sobie prawa pacjenta ;)
Pozdrawiam
Zabrałeś mi tatę [*], męża ci nie oddam!
"Ty sam jesteś dla siebie największym zadaniem i twoim obowiązkiem jest dołożyć wszystkich sił, by wykonać je jak najlepiej."
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Postprzez Grycz » 27 Lip 2012, 09:37

Witam
Mam w miescie labolatorium wiec pojde tam zrobic chyba te badania. Jakie to maja byc badania? Markery?
Grycz

Postprzez m9nika » 27 Lip 2012, 09:49

Zabrałeś mi tatę [*], męża ci nie oddam!
"Ty sam jesteś dla siebie największym zadaniem i twoim obowiązkiem jest dołożyć wszystkich sił, by wykonać je jak najlepiej."
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Postprzez acidtekk » 27 Lip 2012, 11:19

Kolejne badania są zbędne. Lekarz jednoznacznie określił zmianę jako torbiel. Weź po prostu opis badania od lekarza, jako formę archiwum dla siebie. gdyby zmiana się zmieniała (rosła), to z opisem inny (ten sam) lekarz może porównać informacje dotyczące badania typu: gdzie, jakiej wielkości była zmiana (torbiel), informacje o unaczynieniu jadra etc.

Pozdrawiam !!! Ciesz sie zdrowiem !!!
acidtekk

Poprzednia

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 17 gości