przez PiotrekzŁodzi » 20 Lut 2024, 20:32
Miszcz, nie jestem onkologiem aby ocenić który przypadek jest mniej lub bardziej trudnym przypadkiem, z tego co widzę, zawodowi onkolodzy mają też z tym problem.
Nie raz nie dwa czytałem m.in tu właśnie o schematach chemioterapii typu 1 lub 2 cykle karboplatyny, 1 lub 2 cykle BEP adjuwantowo etc. jakby chemia była cukierkiem.
Każdy przypadek należy rozłożyć na czynniki pierwsze i ustalić za i przeciw. Kto ma to zrobić jak nie ktoś kto ma doświadczenie w tej dziedzinie.
Historie z forum jasno pokazują, że fachowa opieka ma kluczowe tutaj znaczenie.
Po dzisiejszym spotkaniu z dr.Sarosiekiem sugeruję każdemu, aby w przypadku potrzeby "przegadania" swojego przypadku, umówił się do Niego na wizytę.
Nie wiem jak z wizytą na NFZ w Luxmed, ale wiem, że prywatna wizyta w Onkomedice jest możliwa do przeprowadzenia zdalnie. To dla kogoś kto woli takie rozwiązanie, ma np. daleko etc.
Umówienie wizyty w powyższych placówkach jest moim zdaniem fair wobec dr.Sarosieka który często gęsto wykorzystuje swój prywatny czas, aby pomóc pacjentowi. Dodatkowo, za jednym zamachem dostajemy multum wiedzy i wsparcia od Doktora, którego próżno szukać u innych lekarzy tej czy innej specjalizacji.