opis przypadku i rekomendacja

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: opis przypadku i rekomendacja

Postprzez romi » 13 Lut 2014, 20:47

Witaj
Teraz poziom leukocytów pofrunie do nieba, pewnie będzie to widać w morfologii. Z tymi skutkami ubocznymi nie chodzi o straszenie, tylko żebyś był świadom jak wystąpią, w ulotce jest napisane jakie mogą być.
Pozdrawiam
romi

Postprzez Majk » 13 Lut 2014, 23:21

Jasne, ok. A to że mnie Romi trochę wystraszyłeś :o to wcale nie znaczy że to źle. Zawsze lepiej wiedzieć niż nie wiedzieć i tylko iść na ślepo. Wasze komentarze w tym jak i w innych wątkach fantastycznie poszerzają spojrzenie i wiedzę. Dzięki.
Majk

Postprzez Majk » 20 Lut 2014, 16:57

To już 20 dni od karboplatyny,
byłem dzisiaj u dr Sarosieka, zrobili mi morfologię i ciągle mam obniżone leukocyty:
leukocyty 2.9 (4-10), 8 dni temu było 2,8 a przez 5 dni brałem Zarzio
neutrofile 1,2 (1,8-7)
Doktor przepisał mi na kolejne 4 dni Zarzio i chyba je wezmę bo nie miałem argumentów aby tak doświadczonego lekarza przekonywać że nie ma potrzeby :(
za trzy miesiące przepisał mi też skierowanie na RTG płuc, usg, i markery ale tylko dwa bHcG i LDH, powiedział że AFP się nie robi gdy jest rozpoznany nasieniak, znów zabrakło mi wiedzy na dyskusję. TK mam mieć za pół roku.
Majk

Postprzez m9nika » 20 Lut 2014, 17:33

Witam
Majk napisał(a):markery ale tylko dwa bHcG i LDH, powiedział że AFP się nie robi gdy jest rozpoznany nasieniak,

Wytyczne mówią o wykonywaniu badań markerów wszystkich trzech, jednak zalecenie dr Sarosieka nie jest błędne, ponieważ
troll napisał(a):nasieniaki produkują bHCG a zaawansowane także powodują wzrost LDH ale podczas nawrotu guz może produkować inne markery.

Dlatego dodatkiem do markerów są jeszcze badanie lekarskie i badania obrazowe.
Pozdrawiam
Zabrałeś mi tatę [*], męża ci nie oddam!
"Ty sam jesteś dla siebie największym zadaniem i twoim obowiązkiem jest dołożyć wszystkich sił, by wykonać je jak najlepiej."
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Postprzez romi » 20 Lut 2014, 18:13

Witam
Tak długi okres obniżonego poziomu leukocytów niewątpliwie wymaga interwencji, także taka stymulacja jest potrzebna.
Pozdrawiam
romi

Poprzednia

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 7 gości