Nawrót na drugie jądro?

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: Nawrót na drugie jądro?

Postprzez romi » 23 Lis 2013, 21:23

Witam
No właśnie, nie można każdego bólu wiązać z nawrotem, ale jak ktoś już był chory to tak właśnie jest, że wszystko kojarzone jest z nowotworem.
Oczywiście w przypadku nawrotu mogą pojawić się bóle lub nie, to sprawa indywidualna i miejsca w którym to się pojawia. Czasu też nie można ściśle określić u jednych wcześniej u innych później, u większości w ogóle nie dochodzi do nawrotu. Wiadomo, że jeśli nie było leczenia to szanse na wznowę są większe, stąd ściślejsza kontrola.
Tak jak napisałem, kontakt z lekarzem i wyjaśnienie przyczyny.
Pozdrawiam
romi

Re: Nawrót na drugie jądro?

Postprzez darek89 » 24 Lis 2013, 12:27

Dziękuję za odpowiedz. Oczywiście nie liczyłam na diagnozę bi jest to nie możliwe online. Moje pytanie czy przy nawrocie mogą pojawić się bóle pleców,czy jest to specyficzne dla tego typu choroby może też jest dziwne bi chyba ile przypadków tyle objawów. I wynika jednak że przy każdym jednak bólu potrzebna konsultacja z lekarzem czyli trochę jakby nie było myśl o chorobie. Jeszcze raz dziękuję.pzdr
darek89

Poprzednia

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości