przez gulus1980 » 24 Lip 2012, 13:08
Witam
Dzisiaj bylem u pani doktor i powiedziala mi ze niebede mial robionego RLNPD poniewaz mam lekko zawyzone wyniki AFP i LDH i zdecydowala o wykonaniu badania PET
oto wyniki
AFP 6,79 (<6,67)
B-HCG w normie
LDH 271 (125-220)
Mam rowniez wyniki TK
Badanie TK jamy brzusznej i miednicy malej
Watroba niepowiekszona, o jednorodnym wzmocnieniu po dozylnym podaniu kontrastu.Drogi zolciowe, uklad wrotny nieposzerzone.Pecherzyk zolciowy bez obecnosci uwapnionych zlogow.
Obraz trzustki, sledziony, obu nadnerczy, nerek bez zmian.
Wezly chlonne trzewne niepowiekszone.
W przestrzeni zaotrzewnowej paraaortalnie w jamie brzusznej po stronie lewej, ponizej odejscia naczyn nerkowych pojedynczy wezel chlonny wielkosci 0,8cm, w osi krotkiej
Pozostale wezly chlonne mniejsze srednicy do 5mm
Narzady miednicy malej w badaniu TK bez ewidentnych zmian patologicznych
Wezly chlonne pachwinowe i biodrowe niepowiekszone
Uwidocznione w badaniu kosci bez cech destrukcji
Nadprzeponowe czesc pluc bez zageszczen ogniskowych
W porownaniu z badaniem poprzednim TK wlasnym wykonanym 13/04/2012 powiekszone wezly chlonne przestrzeni zaotrzewnowej znacznie zmniejszyly swoje wymiary
Wnioski;
Obraz TK zmian wezlowych w przestrzeni zaotrzewnowej spelnia kryteria regresji zmian w wyniku prowadzonego leczenia.
TK klatki piersiowej
W plucu prawym przy szczelinie skosnej podoplucnowo pasmowate zageszczenia o charakterze zmian wloknistych.
Poza tym pluca bez zageszczen ogniskowych, prawidlowo powietrzne
Jamy oplucnowe wolne od plynu.
W obrebie srodpiersia powiekszonych wezlow chlonnych nie stwierdza sie.
W srodpiersiu przednim tkanka tluszczowa o wzmozonej densyjnosci co odpowiada przetrwalej grasicy.
Wezly chlonne w dolach pachowych owalne z dobrze zaznaczona wneka tluszczowa, onkologicznie niepodejrzane.
Kosci uwidocznione w badaniu bez zmian ogniskowych podejrzanych o charakter przerzutowy.
Wnioski;
W badaniu TK klataka piersiowa bez cech rozsiewu procesu npl.
Prosilbym o opinie ekspertow w sprawie tych wynikow i dalszego postepowania
Z gory bardzo dziekuje i Pozdrawiam