witam mam 31 lat a oto po krotce moja historia
W grudniu 2011 roku poczulem lekkie zgrubienie na lewym jadrze.Nie zastanawiajac sie dlugo udalem sie do lekarza rodzinnego po skierowanie do urologa. Po wizycie u urologa stwierdil on ze bedzie to zapalenie najadrza i przepisal jakies czopki ktore mialy pomoc.Wziolem przepisane copki ale one nic nie pomogly lecz przeciwnie jadro zaczelo mnie pobolewac wiec udalem sie ponownie do lekarza a on dal mi skierowanie na badanie nasienia.Zrobilem badanie i wrocilem do niego z wynikiem ktory okazal sie bardzo dobry i nic nie wykazal.Przepisal ponownie czopki i powiedzial ze powinno sie poprawic.Nic sie jednak nie poprawialo tylko pogarszalo jadro coraz mocniej mnie zaczynalo pobolewac.
12 marca postanowilem udac sie prywatnie do urologa z USG lekarz ktory mnie przyjal nie mial watpliwosci guz jadra lewego i wystawil mi skierowanie na oddzial urologiczny z dopiskiem pilne.
Zaraz nastepnego dnie mialem zrobiony zapieg usuniecia tego jadra.
oto moje markery z przed operacjii
AFP 8.95 H IU/ml [0-5.8]
Beta-HCG 9.33 H mIU/ml <=2.6
po operacii
AFP 5.19 H IU/ml [0-5.8]
Beta-HCG 1.58 mIU/ml <=2.6
i kolejne
AFP 4.9 IU/ml [0-5.8]
Beta-HCG 1.12 mIU/ml <=2.6
a to moj wynik badania histopatologicznego ktory odebrale dopiero dzisiaj
Carcinoma embryonale -ABC [M-9070/3].
Utkania nowotworu zlosliwego nie stwierdza sie -DEFG [M-09450].
preparat operacyjny dl.12 cm zawierajacy jadro z powrózkiem,jadro rozciete z guzem sr. okolo3.2 cm.
A-cz. obwodowa guza
B-guz z jadrem nie zmienionym
C-cz. centralna guza
D-jadro nie zmienione
E-na jadrze
F-osłonki
G-margines powrózka
Bardzo prosze o wytlumaczenie mi tego wszystkiego bo nie ogarniam i czy mam sie martwic i co dalej?
Z gory bardzo slicznie dziekuje