Wizyta

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Wizyta

Postprzez Grycz » 23 Lip 2012, 16:58

Witam
Ostatnio zauwazylem na jadrze guzek wiec sie troche zaniepokoilem i zaczalem troche o tym czytac w internecie.Po przeczytaniu co to moze byc a co nie mialem zamiar zostawic to jak jest i poczekac kilka tygodni moze miesiac jednak przegladajac Portal Spolecznosciowy zauwazylem temat "Jest rzadki ale lubi MLODYCH"(czy cos w tym stylu) noi to mnie bardzo zmartwilo poniewaz mam 17 lat wiec myslalem ze jestem za mlody na raka ( moze to zbieg okolicznosci ze akurat wtedy sie pojawil ten Temat moze nie ale wzialam to za znak ze nie mozna czekac bezczynnie ).Tak wiem po przeczytaniu kilku tematow na tym i innym forum uswiadomilem sobie ze tez moge byc chory.I teraz mam kilka pytan dotyczacych pierwszej i nastepnych wizyt u lekarza.Mam zamiar isc do lekarza rodzinnego po skierowanie ale :
-czy moge isc sam(17 prawie 18lat)
-jesli dostane skierowanie do urologa itp. to czy moge isc sam czy juz musze wziasc jakas osobe dorosla

Narazie tyle zobaczymy co bedzie po wizycie.
Ostatnio edytowany przez Grycz, 23 Lip 2012, 22:52, edytowano w sumie 1 raz
Grycz

Re: Wizyta

Postprzez troll » 23 Lip 2012, 17:41

Witaj,

W obu przypadkach możesz iść do lekarza sam. Nieistotne czy będzie to lekarz czy lekarka, wszyscy rodzinni nie mają pojęcia o tej chorobie i wystawią Ci zapewne skierowanie do urologa. Urolog widział już tyle jąder w życiu, że dla niego to bez znaczenia. Oczywiście owłosienie intymne również jest bez znaczenia i w niczym nie przeszkadza. Zachęcam do szybkiej wizyty, to rozwieje Twoje wszelkie wątpliwości i pozwoli spać spokojnie.

Pozdrawiam
Image
Image
Awatar użytkownika
troll
Ekspert

Postprzez romi » 23 Lip 2012, 19:28

Witaj
W naszej rzeczywistości pewnie okaże się, że na wizytę u urologa będziesz musiał czekać dość (bardzo) długo, nie wspominając, że mając 17 lat podlegasz pod przychodnię pediatryczną. Jeśli stać Cię na wydanie 100zł to możesz iść do urologa prywatnie, bez skierowania i szybko dowiesz się czy coś Ci dolega. Zapewne zrobi również USG które rozwieje wszystkie wątpliwości.
Powodzenia
romi

Postprzez Grycz » 23 Lip 2012, 19:51

W takim wypadku chyba pojde prywatnie skoro zrobi to odrazu i mam nadzieje ze dobrze.Jak juz beda wyniki to jaka mam pewnosc ze wszystko jest dobrze?Czytalem opowiesci roznych osob i mowili ze jeden doktor mowil ze jest wszystko w przodku a po jakims czasie zaczelo cos sie dziac i drugi stwierdzil ze jest problem.
Grycz

Postprzez romi » 23 Lip 2012, 20:46

Trzeba pójść do dobrego urologa. Napisz skąd jesteś, może ktoś na forum doradzi dobrego lekarza, żeby nie było tak jak piszesz. W przypadku nowotworu jądra badanie USG przez znającego się na rzeczy urologa daje jednoznaczną odpowiedź.
romi

Postprzez m9nika » 23 Lip 2012, 20:55

Witaj,
Dobrze jest porozmawiać z rodzicami o swoich obawach. Rodzice potrafią mieć większą siłę przebicia i nie dadzą się łatwo zbyć,
np przy załatwieniu wizyty. Patrzą z szerszej perspektywy.
Z mojego doświadczania również radzę skorzystać z wizyty prywatnej i najlepiej znaleźć w swoim mieście lub jego pobliżu urologa, który jest ordynatorem kliniki szpitalnej (oczywiście jeśli jest taka możliwość). Można też skorzystać ze stronki ZnanyLekarz.pl
Jeśli będziesz miał wyniki badań podziel się nimi na forum, eksperci pomogą Ci w ich interpretacji,
ewentualnie podpowiedzą co robić dalej.
Pozdrawiam i powodzenia
Zabrałeś mi tatę [*], męża ci nie oddam!
"Ty sam jesteś dla siebie największym zadaniem i twoim obowiązkiem jest dołożyć wszystkich sił, by wykonać je jak najlepiej."
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Postprzez Grycz » 23 Lip 2012, 22:11

Juz powiedzialem rodzicom i jutro bedziemy dzwonic po znajomych szukaniu jakiegos dobrego urologa.Dlugo trzeba czekac na wyniki czy bedzie wiedzial co i jak odrazu?
Grycz

Postprzez romi » 23 Lip 2012, 22:16

Wynik USG będzie natychmiast. Skąd jesteś?
romi

Postprzez Grycz » 24 Lip 2012, 12:49

Jestem juz umowiony w Rzeszowie.

Jesli wykrylem kolo tego guzka cos w rodzaju zyly lub ten guzek jest polaczony z ta zyla to co to moze byc?
Grycz

Postprzez troll » 24 Lip 2012, 19:16

Witaj,

To, co Ty czujesz nie musi oznaczać tak naprawdę niczego złego. Umówiłeś wizytę, wszystko jest pod kontrolą. Teraz pozostaje Ci uzbrojenie się w cierpliwość.

Pozdrawiam
Image
Image
Awatar użytkownika
troll
Ekspert

Następna

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Mmmm31077 oraz 2 gości