Przed operacją -Tu testis sin

Działania profilaktyczne oraz diagnostyka nowotworów jądra.

Re: Przed operacją -Tu testis sin

Postprzez oczarownica » 15 Maj 2013, 08:28

Wojtek nie atakujemy Ciebie ino oddział i lekarzy , w końcu jesteś w szpitalu a przed podaniem chemii wiem ze inne możliwości rozważyli. Niestety to ten oddział i Ci lekarze doprowadzili moją koleżankę do stanu z którego nie ma juz powrotu. Co nie znaczy ,że tam wszystkich zabijają, po prostu się nie znają, lecza chaotycznie i nieodpowiedzialnie i nie trzymają się zasad. Chwała Bogu, że Twoje leczenie jest skonsultowane z kilkoma lekarzami, którzy biorą pod uwagę co powiedział pacjent i jego rodzina a także nie muszą podejmować żadnych decyzji tylko zastosować się do wytycznych. Niedawno tez leczył się tu chłopak otrzymujący BEP więc trudno żeby byli niezorientowani. Chirurgia natomiast nie leczy tylko i wyłącznie usuwa co trzeba i nie miesza się do niczego taka tu jest zasada. jakimkolwiek leczeniem zachowawczym zajmuje się onkologia i o ile się nie mylę to onkolodzy nie chcieli Cie przyjąć przed uzyskaniem wyniku z hist-patu.Co w przypadku ryzyka nie nasieniaka jest błędem.itd reasumując czerwony kolor na mapie oznacza ZE JEST TO SZPITAL zakład leczniczy który nie przestrzega zasad i wytycznych a nie ze pracują tam ruskie oszuści podający się za lekarzy. Co nie znaczy ,że Ciebie Wojtku ukrzywdzą. mam wręcz nadzieję ,że dzięki waszej dociekliwości i oni będą dociekać i właściwie leczyć. Pozdrawiam głowa do góry...ale błagam nie usprawiedliwiaj ich póki nie poznasz dobrze.. ;) Beata
czasami czekanie jest celem samym w sobie a nie jest celem to co przyniesie czas
oczarownica

Miejscowość: mazury

Postprzez romi » 15 Maj 2013, 09:44

Witam
basiaiwojtek napisał(a): czy mam badać markery w trakcie chemii jeżeli przed wszystkie były w normie?

Zasada jest taka, że markery są badane w szpitalu przed rozpoczęciem kolejnego kursu. Daje to pewien obraz odpowiedzi na leczenie, zarówno w przypadku podwyższonych jak i unormowanych wcześniej markerów.
Pozdrawiam
romi

Postprzez troll » 15 Maj 2013, 10:37

Witam,

Generalnie ustalenie stopnia zaawansowania choroby i włączenie odpowiedniego leczenia (przynajmniej pierwszej linii) nie powinno być dla żadnego specjalisty onkologa niczym trudnym! A że w Szczecinie np. jest to inna kwestia. W Olsztynie może dają sobie z tym radę ale ośrodek leczący nowotwory jądra powinien leczyć tę chorobę kompleksowo - także w wyższych stadiach zaawansowania i także w przypadku pojawiających się wątpliwości. W Olsztynie niestety nie ma takich możliwości - stąd czerwony kolor.

Pozdrawiam
Image
Image
Awatar użytkownika
troll
Ekspert

Postprzez oczarownica » 15 Maj 2013, 10:50

zgadzam się całkowicie z Trollem! a waga kazdej konsultacji i leczenia jest bardzo duza. pozdrawiam
czasami czekanie jest celem samym w sobie a nie jest celem to co przyniesie czas
oczarownica

Postprzez basiaiwojtek » 17 Maj 2013, 08:43

witam ponownie, po trzecim dniu bepu nieco mnie rozłożyło, czy zna ktoś jakiś "patent" na poprawienie samopoczucia poza głupim jasiem oczywiście
codziennie mam pobieraną krew na biochemię - doktor się boi o moje nerki... chyba
we wtorek na 99% tomograf płuc
i zobaczymy co dalej :mrgreen: :?: :?: :?: :?: :?:
basiaiwojtek

Miejscowość: Olsztyn

Postprzez oczarownica » 17 Maj 2013, 22:16

Witaj Wojtku ;) zapewne juz śpisz więc śnij słodko ;) Chyba nie ma lepszego patentu na samopoczucie niz sen i czas. Zwykle jak na poczatku jest marnie to potem jest juz tylko lepiej. Jeśli nery masz zdrowe nie powinno być problemu choc oczywiscie chemia jest toksyczna ale odpada Ci jedno z naszych obciążen w postaci metabolitów rozpadu duzej masy guza.Wiec to plus duzy dla Twoich nerek.Dużo pij najlepiej wody . Podaj parametry wynik ow badan jakie Ci robia. I szkoda że tk dopiero bedzie a nie przed leczeniem ale lepiej późno niz wcale. Trzymaj sie Bracie:) Beata
oczarownica

Postprzez basiaiwojtek » 18 Maj 2013, 09:03

wyniki na papierze będę miał dopiero na wypisie ze szpitala, przeglądałem tylko pobieżnie biochemię i gazometrię, wszystkie parametry mieszczą się idealnie w normach
basiaiwojtek

Postprzez oczarownica » 18 Maj 2013, 17:23

;) tak więc ostatni dzien chemii 1 kursu zdaje się za Toba:) mam nadzieję ,że czujesz się znośnie a skoro wyniki w normie to jest sie z czego cieszyc.czy dzisiaj do domu? pozdrawiam i Baśkę uściskaj ;)
oczarownica

Postprzez basiaiwojtek » 19 Maj 2013, 09:06

nie chcą mnie puścić do domu, dopiero we wtorek po bleomycynie, może nawet lepiej bo słaby jestem jak nigdy.
basiaiwojtek

Postprzez oczarownica » 19 Maj 2013, 10:43

To witaj w klubie:) zmeczenie i słabość szybko przeminą i to jest wazne a pozostanie do dolewki tez nie jest złe Wojtek zawsze zostawal do doloewki, niby zal ze w szpitalu ale bezpieczenstwo ponad to:) trzymaj się i wracaj do sił ;) Niech Moc będzie z Tobą :) :) :)
oczarownica

PoprzedniaNastępna

Wróć do Profilaktyka i diagnostyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 0 gości