zapalenie jadra drugiego i rak

Działania profilaktyczne oraz diagnostyka nowotworów jądra.

Re: zapalenie jadra drugiego i rak

Postprzez romi » 02 Wrz 2013, 10:06

Witam
Do piątku wszystko będzie ok.
Pozdrawiam
romi

Postprzez c62 » 02 Wrz 2013, 10:31

Granulocyty żyją kilka dni więc niebawem powinno się to unormować. Pewnie chcą syna poobserwować.
Rocznik 1984, rak zarodkowy jądra lewego w stadium IIC, guz pT1N3M0S0, 4xBEP, RPLND, leczenie od 01.2010 do 06.2010
http://rjforum.pl/viewtopic.php?f=9&t=263
c62

Postprzez oczarownica » 02 Wrz 2013, 11:13

jakie zabardzo???? jest wsio ok tak ma byc pewnie nie maja w tej dziedzinie doswiadczenia Wojtek mial nieco wyzsze nawet po zastrzyku ale po bylo z czego spadac po kolejnej chemi Kochana jest wszytsko w porzadku! pozdrawiam Beti ;) ;) ;) ;)
czasami czekanie jest celem samym w sobie a nie jest celem to co przyniesie czas
oczarownica

Miejscowość: mazury

Postprzez mada » 02 Wrz 2013, 15:23

Witam ponownie. Jestem w szpitalu. Dowiedzialam się, że leukocyty 50 tys, plytki 100. Zmniejszaja sterydy, obserwuja i może w środę wyjdzie jeśli się to unurmuje. Nadal podają antybiotyk. Co o tym sądzić? Dziękuję za wpisy. Syn deczko załamany, że nie odpocznie w domku. Mada
Awatar użytkownika
mada

Miejscowość: Częstochowa

Postprzez oczarownica » 02 Wrz 2013, 16:18

Myśle ze sytuacja jest pod kontrolą podobny przebieg do ,,przejscia ,, Wojtka - antybiotyk , wzrost przeciwciał hospitalizacja. Nie widzę tu niczego niepokojącego. Oczywiscie mam na mysli sytuację Michała i stan po 1 kursie leczenia EP z ta roznicą ze Wojtek przez cały czas przebywał w szpitalu i jeszce otrzymał 2 jednostki krwi.( nieco wczesniej) Rozumiem rozczarownia Michała ze ak krotko bedzie w domu ale mam nadzieje ze juz po kolejnym tygodniu w szpitalu sytuacja sie unormuje i bedzie juz tylko lepiej. Czasem zacząć od najgorszego jest o tyle optymistyczne ze potem jest juz tylko lepiej.Wojtek otrzymywal Neulastę i było to w naszym przypadku o tyle dobre ze juz po dobie wyniki były dobre a skutki uboczne nietrwały tak d lugo. Trzymajcie sie kochani i przekaż Małgosiu Michałowi ,ze to był najcięższy moment tego leczenia.I że Go bardzo pozdraiwam :) :) :) :) beti
czasami czekanie jest celem samym w sobie a nie jest celem to co przyniesie czas
oczarownica

Postprzez mada » 02 Wrz 2013, 16:49

Beato
Michal bardzo bardzo dziekuje. Ja oczywiscie też. Pozdrowienia dla Was<3
Odezwę się z domku;-)
Awatar użytkownika
mada

Postprzez mada » 04 Wrz 2013, 16:59

Witam
Michał w domu. Dzisiaj wyszedł ze szpitala: Gorączka neutropeniczna. Trombocytopenia.
Zastosowano leczenie:Tarsime, Dexaven, TevaGrastim, Cyclonamina, Exacyl, Flukonazol, 0,9%NaCl, Testosteron, Anesteloc, Hydroxyzinum, Ketonal
Badania wypisano bez norm, ale u syna leukocyty i płytki tak wyglądały przy wypisie: leukocyty 51,19 K/ul; płytki 112 K/ul.
Szykujemy się na piątek, tj 6.09.2013 (wyniki wysłałam do lekarzy w Warszawie)
:D

pozdrawiamy
Awatar użytkownika
mada

Postprzez oczarownica » 04 Wrz 2013, 17:53

Witaj Małgosiu! teraz nacieszcie się sobą wszyscy i odpocznijcie. Piątek to 6 września imieniny Beaty hehe czyli patronki błogossławieństw wszelkich i niech tak własnie będzie ! drugie słowianskie bardziej tłumaczenie ( o ile sie nie myle) beata to niosąca szczęscie więc inaczej byc nie moze w takim patronacie! ;) ;) ;) ;) ;) ;) potulam Was i herbatke lub kawkę aromatyczną zaparzam dla odpocznienia ;) ;) ;) Beti
oczarownica

Postprzez mada » 04 Wrz 2013, 18:13

Dziękujemy Beato
Kawka czy herbatka w zacnym towarzystwie to to co lubię najbardziej :D
Cieszymy się bardzo i latam po domu jak poparzona. Ostatnio tak wszystko szybko się dzieje. Pakuję moich mężczyzn dwóch :lol: , bo małżonek jedzie z Michałem. Liczymy i na dobrą passę i na Twoje dobre wróżby związane z imieniem.
Pozdrawiamy
Awatar użytkownika
mada

Postprzez mada » 11 Wrz 2013, 20:48

Witam
Mój syn w domu :D
Jestem pełna podziwu dla jego siły jaką pokazał podczas tego kursu chemii, dla jego dojrzałości i zrozumienia. Dla jego "pochylenia się" nad losem innych chorych, o których mi teraz opowiada.
Od jutra zaczynamy filgrastin i mam nadzieję, że zdołamy zapanować nad tym wysokim ryzykiem gorączki neutropenicznej.
Pozwolę sobie jeszcze raz podziękować wszystkim życzliwym nam ludziom, Wam moi drodzy, że jesteście i służycie radą, Tobie trollu, lekarzom (dr T. Sarosiek i Ł. Grzęda- chylę czoła) i zespołowi medycznemu z Centrum Ostrobramska w Warszawie. To co zrobili w tak krótkim czasie dociera do mnie teraz powoli..toż to mistrzostwo świata :) W ciągu 1,5 miesiąca syn przeszedł operację (dr Chojnacki CM Ostrobramska), badania, 2 kursy chemii a w międzyczasie był hospitalizowany na internie w Częstochowie. Lekarzom z oddziału częstochowskiego szpitala na PCK dziękuję za pomoc i troskę.
Pozdrawiam serdecznie i życzę zdrowia. mada
Awatar użytkownika
mada

PoprzedniaNastępna

Wróć do Profilaktyka i diagnostyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość