Jestem 2 lata po usunięciu jądra, przez cały okres kontrole nie wykazały żadnych przerzutów, nie miałem żadnego leczenia uzupełniającego.
Właśnie dostałem na maila wyniki TK, a jestem jeszcze przed wizytą i trochę sie niepokoję. Niestety ciągle czekam na archiwum z poprzednimi opisami i nie mogę tego sam porównać. Proszę o interpretację, niepokoją mnie te zmiany w wątrobie, podobno odpowiadają tym z poprzedniego badania (które było w normie), ale niewiedza=strach
Badanie TK jamy brzusznej i miednicy małej. Wątroba granicznej wielkości. W podprzeponowej części prawego płata wątroby drobny ok. 2-3mm obszar/ zmiana o obniżonej densyjności-torbielka?- obraz jak w badaniu poprzednim z dnia 11.05.2014. W prawym płacie wątroby, na granicy segmentów, brzeżnie niecharakterystyczny ok. 18mm obszar/zmiana o niejednorodnie obniżonej densyjności- obraz podobny jak w badaniu poprzednim. - do ew. oceny w badaniu wielofazowym TK lub w badaniu MR. Poza tym wątroba bez zmian ogniskowych. Drogi żółciowe nieposzerzone. Pęcherzyk żółciowy prawidłowy. Ok. 4mm torbielka nerki prawej- obraz jak poprzednio. Trzustka , nerka lewa, nadnercza, śledziona prawidłowe. Ok. 6mm śledziona dodatkowa. Nie stwierdzam powiększonych węzłów chłonnych w jamie brzusznej i miednicy małej. Węzły chłonne w pachwinach jak poprzednio- max. wymiar poprzeczny ok.8-9mm. Pęcherz moczowy bez zmian. Części kostne bez cech destrukcji.