Nietypowe objawy: rak czy nie rak? A jeśli nie, to co?

Działania profilaktyczne oraz diagnostyka nowotworów jądra.

Nietypowe objawy: rak czy nie rak? A jeśli nie, to co?

Postprzez Stefan » 15 Lip 2015, 23:20

Witajcie! Po wielu poszukiwaniach Internetu trafiłem do Was, bardzo się cieszę. Czytając posty, wiem, że będzie solidnie i po męsku. Nie ukrywam, wiele trudności sprawia mi pójście do lekarza. WIele już się nachodziłem, mimo że nie mam trzydziestki, do tego do kwestia wrażliwa. Stąd proszę o Waszą konsultację.
Od jakiegoś czasu zaobserwowałem różne niepokojące objawy u siebie. Moje lewe jądro znacznie zmalało, pojawia się ból na srodku pod pępkiem i po lewej stronie. Do tego co jakiś czas dochodzi do wydzielania dużej ilości preejaukulatu o bardzo nieprzyjemnym zapachu i dziwnej konsystencji, nietypowej. Czy te obajwy wskazują na raka, co może być przyczyną, z czym mogę mieć do czynienia, co stosować we własnym zakresie, zanim działania podejmie lekarz?
Dzięki z góry, pozdrawiam Stefan!
Stefan

Re: Nietypowe objawy: rak czy nie rak? A jeśli nie, to co?

Postprzez fuckRak » 16 Lip 2015, 10:22

Hello,

Nie jestem ekspertem, ale się wypowiem: no więc na moje nie są typowe objawy raka jądra, ale jedyna pewność to badanie USG i wywiad lekarski. Niestety, ale przez internet nikt nie rozwiążę twoich problemów.

Myślę, że wskazane jest przełamanie się i jednak konsultacja z urologiem (pamiętaj on jest lekarzem i nie jedno w życiu widział więc nie ma co się wstydzić).

Możesz też na własną rękę wykonać markery AFP, LDH, bHCG, ale i one nie zawsze są podniesione w raku jądra.

Pozdr
fuckRak

Miejscowość: Poznan

Postprzez kk91 » 16 Lip 2015, 12:33

Rak jądra to guz w jądrze, więc nielogicznym jest aby jądro pomniejszało się z powodu pojawiającego się guza. Do urologa idziesz jak do każdego innego lekarza, nie ma się czego obawiać.
kk91
Przyjaciel Forum

Postprzez Stefan » 16 Lip 2015, 17:01

Bardzo dziękuję za wypowiedzi. Czytałem niektóre opisy przebiegu choroby. Czasami pojawiał się wątek zmniejszającego się jądra w późniejszej fazie choroby. Być może coś przeoczyłem.
Stefan

Postprzez Adrian1975 » 16 Lip 2015, 17:44

jedynym wyjściem jest wizyta u urologa, on rozwieje wszelkie wątpliwości

to może być zapalenie jądra, wodniak, rak jądra ... albo nic z tych rzeczy,czego Ci zyczę
Adrian
seminoma testis PT1, 4BEP w DCO, obecnie pod kontrolą w Krotoszynie
Awatar użytkownika
Adrian1975
Przyjaciel Forum

Miejscowość: Trzebnica,DLN

Wróć do Profilaktyka i diagnostyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości