Na początku chciałbym się przaywitać i przeprosić jesli piszę nie w tym dziale co potrzeba , ale mam problem i chciałem zasięgnąć porady zanim udam się do lekarza.
Mam 34 lata , mieszkam na stałe w UK i jak dotąd nie chorowałem nigdy
Otóż niepokoi mnie jedna rzecz. Na moim prawym jadrze a w zasadzie w odleglosci okolo 0.5 cm od niego patrzac z przodu zrobila sie kulka wielkosći okolo 0.5 cm. Nie jest ona na jądrze a w niewielkiej odleglosci od niego. jest twarda , za bardzo nie chce naciskac ale raczej twarda .Jak jest rozciągnieta moszna to mozna ja zobaczyc gołym okiem .Prawe jądro jest nieco mniejsze od lewego.
Dodatkowo niepokoja mnie pewne objawy od jakis 2 miesiecy- ból z tyłu pleców <zarówno po lewej jak i po prawej stronie> ból czasem promieniuje do nogi , czasem odczuwam go jako dyskomfort w pachwinie, a czasem jak zle noge postawie to jest dosc ostry przeszywajacy ale chwilowy- tak na codzien jest slaby i da sie z nim zyc
Druga rzecz pojawily mi sie ostatnio zaparcia.
Mam zamiar udac sie do lekarza , ale wiadomo są to troche wstydliwe sprawy i jestem w obcymkraju ,, troche jest bariera językowa- chcialbym sie upewnic czy moje podejrzenia sa sluszne i czy jest sens panikowac .Troche mi to nie daje spokoju ostatnio.
Pozdrawiam i z góry dziekuje za jakakolwiek odpowedz