NA USG WYKRYTO GUZ JĄDRA PRAWEGO POMOCY...

Działania profilaktyczne oraz diagnostyka nowotworów jądra.

Re: NA USG WYKRYTO GUZ JĄDRA PRAWEGO POMOCY...

Postprzez pawjus » 08 Maj 2012, 08:44

Witam pisze dla wszystkich zainteresowanych moim przypadkiem. A więc w czoraj byłem w COI w Warszawie ... wszystko zajeło mi 3 godziny (rejestracja, wizyta u onkologa, i pobranie krwi) wszedzzie jak zwykle kolejki :) niestety po moim opisie histopatologicznym lekarz onkolog (kierownik oddziału zachowawczego kliniki Nowotworów układu moczowego CO w warszawie) nie będę podawał nazwiska bo nie wiem czy można ale lekarz w porządku podejście ma do pacjenta ... ale wracajac do sprawy niestety na podstawie histopatu nie mógł określic dokładnie moojego stopnia zaawansowania choroby :/ zostałem odesłany z kwitem i z zaleceniem uzupełnienia przez zakład histopatologiczny mojego wyniku. Powód profesor który dokonywał badania histopatologicznego nie wykazał sie zbyt mocno ... i zabrakło na opisie histopatologicznym stanu naczyń guza pierwotnego naciekanie naczyń krwionośnych , zatory i brak ustalonego stopnia zaawansowania przez histopatologa. :/ dosłownie jedno zdanie i byłoby po sprawie. niestety za tydzień kolejny wyjazd do CO Warszawa. Na wyniku uzupełnionym Histopatu dopisano jedynie że brak inwazji naczyń krwionośnych i stopien zaawansowania Tp1 pNX. Prawdopodobnie obejdzie sie w moim przypadku bez chemi... Markery mam już wszystkie w normie i ogólnie czuje się dobrze :) chodź psychicznie siedzi mi ta chorobą ciągle w głowie i mam różne myśli :) ale najlepiej nie myślec o tym i prowadzic życie tak jak wcześniej :) czyli cieszyc sie kazdą chwila życia :)) i korzystac z niego :) za tydzień opisze kolejną moja wizyte w CO w warszawie. :) ps najcięższe z tego wszystkiego to podróż do warszawy :P w ciagu dnia 10 godziń jazdy :/ po naszych drogach .. w nocy troszke lepiej :P Pozdrawiam wszystkich i dzięki Trollu za udzielanie odpowiedzi na moje wszystkie pytania :)
pawjus

Miejscowość: NOWOGRÓD BOBARZAŃSKI/ ZIELONA GÓRA

Postprzez thinkpositive » 09 Maj 2012, 10:45

Widzę, że to kolejny przykład gdy lekarz z COI próbuje walczyć z niechlujstwem opisów histo-pat.
Jak ktoś czyta uważnie poprzednie historie to wie o kogo chodzi :)

Fajnie, że ktoś jeszcze próbuje, ale starą gwardię chyba ciężko będzie oduczyć starych nawyków.

Może gdyby mieli świadomość, że ich opisy mogą być tłumaczone i trafić np. do światowej sławy ośrodka za granicę...

Pieczątka prof. nie wytłumaczy przecież niechlujnego opisu z brakami...
2011 - nienasieniak, IB, 2xBEP, Mazowiecki Szpital Onkologiczny we Wieliszewie
Awatar użytkownika
thinkpositive
Przyjaciel Forum

Postprzez pawjus » 09 Maj 2012, 19:51

ehh szkoda tylko że pacjent musi czasami całą polske przejechac aby to niechlujstwo niwelowac.... tak jak i w tym przypadku przejechałem poł polski aby dostac na histopacie dopiske lekarza onkologa o uzupelnienie wynikow .... szkoda tylko ze za te niechlujstwo czasami cierpia pacjenci tym bardziej w takich przypadkach bo przeciez w gabinetach histopatologicznych widza ze maja doczynienia z nowotworem to zamiast robic ten opis dokladnie od A do Z i dażyc do tego aby jak najszybciej bylo to wykonane i pacjent poddany dalszemu leczeniu to odwalają robotę na "odwal się" na marginesie z mojego doświadczenia niechlujstwo w moim przypadku było wykonane w gabinecie Histopatologicznym w poznaniu (dokładnie miejscowośc Baranowo" chodź po mojej interwencji uzupelnienie wyników dokonali w ciągu 4 godzin chociaż tyle dobrego że nie musiałem czekac kolejne tygodznie na wyniki. Kolejna wizyta w COI w warszawie w poniedziałek :) wszystko opisze jak wróce :) pozdrawiam wszystkich...
pawjus

Postprzez pawjus » 15 Maj 2012, 09:06

Witam wszystkich "śledzących" :) jestem po drugiej wizycie w CO w warszawie :) mój przypadek to TP1:) markery spadły jeszcze bardziej niż ostatnio :) wszystko w normie :) moje leczenie to obserwacja kolejna wizyta w CO 26 czerwca :) pozdrawiam wszystkich :)
pawjus

Postprzez poznaniak » 15 Maj 2012, 10:32

Cieszymy się razem z Tobą dobrymi wieściami i oby takie były już zawsze. Pozdrawiam :)
poznaniak
Przyjaciel Forum

Postprzez pawjus » 19 Maj 2012, 12:16

Witam a jeszcze mam pytanie w sprawie mojej zdolności do pracy lub też do okresu jaki moge przebywac na L4 przy tej chorobie bez naciągania jakiś tam przepisów oczywiście ... szczerze mówiąc nie spieszy mi się do powrotu do mojej firmy z powodu nie ciekwej sytuacji jaka tam panuje. i mam pytanie ile mógłbym/moge przebywac na L4 przy tej chorobie ? zaznaczę ze na razie mam zwolnienie 2 miesiace w czerwcu mi się kończy a wizyte u onkologa mam dopiero 26 czerwca wiec nie wiem czy to rodzinny może wystawic takie zwolnienie w razie czego czy to już tylko specjalista?? dodam jeszcze że w mojej chorobie po ostatniej wizycie w CO w warszawiie jestem poddany "Obserwacji" z góry dziękuje za odpowiedź
pawjus

Postprzez poznaniak » 20 Maj 2012, 09:47

Ja miałem od momentu pobytu w szpitalu chyba około 30 dni zwolnienia, a potem do pracy - też jestem do tej pory na obserwacji (już 5-y rok). Dla mnie szybki powrót do pracy był dobry, przynajmniej zająłem się czymś innym.
Jak to wygląda prawnie - nie wiem, chyba nie ma jakiś ograniczeń, bo przecież w rekonwalescencji po zabiegu mogą pojawiać się różne dolegliwości, które np. uniemożliwiają pracę - tak sobie myślę...
Z drugiej strony przy bardzo długiej nieobecności (nie wiem jak długiej) zwoływana jest chyba jakaś komisja, żeby określić stan zdrowia i ewentualnie np. wysłać na rentę... coś tak kiedyś gdzieś słyszałem.
Pozdrawiam i życzę zdrowia :)
poznaniak
Przyjaciel Forum

Postprzez pawjus » 29 Maj 2012, 00:17

Witam po mojej nie obecności ... Mam nietypowe pytanie... czy jest tu ktoś z nas (chorych) z województwa lubuskiego leczący się w CO w Warszawie ?
pawjus

Postprzez pawjus » 28 Cze 2012, 10:08

Witam. I znów jestem po kontroli w COI :)markery na odpowiednim poziomie wiec wszystko jest OK :) tym razem otrzymałem skierowanie na TK klatki piersiowej, brzucha i miednicy... :) oby i tam wszystko było dobrze... :) pozdrawiam wszystkich...
pawjus

Postprzez romi » 28 Cze 2012, 12:51

Powodzenia i życzę sto lat zdrowia, albo więcej :)
romi

PoprzedniaNastępna

Wróć do Profilaktyka i diagnostyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 0 gości