Przeciwskazania po orchidectomii

Działania profilaktyczne oraz diagnostyka nowotworów jądra.

Re: Przeciwskazania po orchidectomii

Postprzez m9nika » 17 Wrz 2012, 16:09

Witaj,
Można zauważyć, że forumowicze przeważnie konsultowali swoje wyniki i proponowany sposób leczenia w innym ośrodku onkologicznym niż macierzysty (tzw druga opinia) zanim podejmowali ostateczną decyzje co do dalszego leczenia.
My niestety nie konsultowaliśmy się i czego żałuję, taka niepewność pozostaje.
Proponuje skonsultować się np. w Warszawie i powołać się na forum, wówczas będziesz przyjęty priorytetowo.
Możesz również porozmawiać z lekarzem prowadzącym o tym co pisał troll. Wówczas twój lekarz da skierowanie na ponowne badanie materiału.
Czekanie raczej by było nierozsądne, ale decyzja należy do Ciebie.
Pozdrawiam
Zabrałeś mi tatę [*], męża ci nie oddam!
"Ty sam jesteś dla siebie największym zadaniem i twoim obowiązkiem jest dołożyć wszystkich sił, by wykonać je jak najlepiej."
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Postprzez romi » 17 Wrz 2012, 20:06

Witaj
Nie musisz powoływać się na forum, umówisz się przez telefon równie szybko, wystarczy, że powiesz, że chodzi o nowotwór jądra. Może bliżej będziesz miał do Wrocławia, zielony ośrodek polecany na forum.

smaug napisał(a):Według tej informacji w ośrodku, w którym byłem przyjęty "na ogół przestrzegają zaleceń terapeutycznych".

Właśnie - "na ogół przestrzegają". Czym to się kończy możesz poczytać na forum.

Z informacji forum:
:!: Leczenie nowotworów jądra powinno odbywać się w doświadczonym, multidyscyplinarnym zespole składającego się z lekarzy specjalistów: urologa, onkologa, radioterapeuty, radiologa, chirurga onkologicznego i w razie potrzeby innych specjalistów.

Takie warunki oferują jedynie zielone ośrodki polecane na forum. Tylko wtedy chory ma największe szanse na całkowite wyleczenie.
Pozdrawiam
romi

Postprzez troll » 17 Wrz 2012, 23:02

Witam,

A ja polecę dodatkowo pierwszy komentarz (i wnioski z niego płynące - dodajmy z Francji, gdzie onkologia jest na o niebo lepszym poziomie niż polska onkologia!!!) z tematu dotyczącego Sympozjum ASCO na temat nowotworów urologicznych - viewtopic.php?f=6&t=302

Pozdrawiam
Image
Image
Awatar użytkownika
troll
Ekspert

Postprzez m9nika » 18 Wrz 2012, 08:11

Witam,
I co postanowiłeś?
pozdrawiam
"Ty sam jesteś dla siebie największym zadaniem i twoim obowiązkiem jest dołożyć wszystkich sił, by wykonać je jak najlepiej."
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Postprzez smaug » 19 Wrz 2012, 15:27

Postanowiłem zasięgnąć drugiej opinii i skonsultować się z lekarzem w jednym z "zielonych" ośrodków. Okazało się jednak, że wcale nie jest to takie łatwe. Zarówno we Wrocławiu jak i Gdańsku powiedzieli nam, że można się zarejestrować (dzwoniliśmy pod numery podane na forum) jedynie na chemioterapię. Gdy żona, wyjaśniła bliżej moją sytuację to przełączyli ją do jakiegoś gabinetu, skąd chcieli ja znowu przełączyć do recepcji... W końcu powiedzieli nam, że ewentualnie możemy przyjechać jutro na 9.00. Tak więc jutro jedziemy do Wrocławia i zobaczymy co tam powiedzą :)
smaug

Postprzez troll » 19 Wrz 2012, 20:16

Witaj,

Jedziecie do 4 WSK?

Pozdrawiam
Image
Image
Awatar użytkownika
troll
Ekspert

Postprzez smaug » 19 Wrz 2012, 20:36

Tak, tam dzwoniliśmy. Z tego co się żona dowiedziała to mamy iść do Polikliniki. Jakiś budynek przed wejściem do szpitala, pokój 306. Orientujesz się może czy tam zostaniemy przyjęci prywatnie czy z NFZ?
smaug

Postprzez arek » 19 Wrz 2012, 21:14

Hej!
Na NFZ :)
To budynek przy samej drodze (ul Weigla). Nie wchodzicie przez bramę na teren szpitala tylko do tego budynku po lewej stronie. Pokój jest na trzecim piętrze (zaraz przy schodach pośrodku budynku). Na wasze ogromne szczęście akurat jutro jest czwartek - więc dyżur w przychodni ma doktor Świątoniowski :)
Pozdrawiam.
ca embryonale (pT1N0M0) >> rok obserwacji >> 4 BEP - 4 WSK Wroc. >> RPLND - MAGODENT
Awatar użytkownika
arek

Postprzez smaug » 19 Wrz 2012, 21:25

Dzięki Arek za te dobre informacje! Cieszę się, że to będzie Pan doktor Świątoniowski :)
smaug

Postprzez m9nika » 20 Wrz 2012, 08:44

Witam,
smaug napisał(a):Postanowiłem zasięgnąć drugiej opinii i skonsultować się z lekarzem w jednym z "zielonych" ośrodków.

Fajnie, że taką decyzje podjąłeś :)
Okazało się jednak, że wcale nie jest to takie łatwe.

Widocznie było Ci pisane dostać się do doświadczonego lekarza ;)
Sama taka świadomość daje duże poczucie bezpieczeństwa. Jak się nie ma zaufania do lekarza to trudno się leczyć.
Pozdrawiam i życzę powodzenia!
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Profilaktyka i diagnostyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 0 gości