Mój przypadek, proszę o opinie!

Działania profilaktyczne oraz diagnostyka nowotworów jądra.

Re: Mój przypadek, proszę o opinie!

Postprzez acidtekk » 04 Paź 2012, 11:10

Z tym "macaniem"to tak już jest:) Mnie bolały żebra i podbrzusze, to tak skutecznie wymacałem, że tydzień później mnie bolało. Najgorzej, że człowiek ma świadomość, że uciskając podrażnia to miejsce, ale bada ile się da :P

Czyli zostaw pachę na kilka dni a wszystko wróci do normy :)

Pozdrawiam trzymajac kciuki za Twoje zdrowie ...
acidtekk

Postprzez czarli » 04 Paź 2012, 12:02

Hej.

ja tam mam teraz tak w pachwinie tak mnie coś wzięło, że macałem i macałem i teraz mnie boli właśnie tak jakbym miał siniaka. I się wkurwiam wtedy i mówię: Czarek, co ty odwalasz? po co ty się tam macasz jak debil. I teraz mam czerwone podrażnione i jeszcze mnie boli. Nie lubię tego uczucia. Czasem się tak po prostu schizuje. Głupie, ale tak jest.

pozdrawiam
czarli

Postprzez rb82 » 28 Paź 2012, 20:11

Witam ponownie wszystkich,
W najbliższych tygodniu wybieram się na badanie markerów, ale mam jak "zwykle" jakieś niepokoje.
Po pierwsze jak już pisałem chemioterapię (2 x BEP) skończyłem na początku lipca, co jakis czas pojawia mi się mrowienie rąk, czasami uda? czy to noramlne?
siły jeszcze nie wróciły w 100%?
Dalsze pytania, osatnio czuje dziwne pieczenie w okolicach odbytu, czy to też może mieć związek? oraz jakieś kucie, pieczenie między moszną a odbytem?
co od strony fizjologicznej "tam się znajduje" ?? Pierwsze myśli jak zwykle, że coś się dzieje z pozostałym jądrem...
jak zwykle z góry dziękuje za odpowiedź.
Pozdrawiam
rb82

Postprzez troll » 28 Paź 2012, 22:51

Witaj,

Prostata? Myślę, że nie jest to powód do niepokoju. Próbowałeś wrócić do formy np. ćwiczeniami? To dobry moment aby zacząć grać w coś, jeździć na rowerze czy choćby zacząć chodzić na siłownię. Lepsze ukrwienie to mniejsze odczuwanie drętwienia.

Pozdrawiam
Image
Image
Awatar użytkownika
troll
Ekspert

Postprzez rb82 » 11 Sty 2013, 21:48

Witam Wszystkich w Nowym Roku i życze wszystkiego NAJ.
Trochę się nie odzywałem i chciałem to uzupełnić.
Od ostatniego razu miałem dwie kontrole markerów, które są w normie!
Ostatnio również miałem TK jamy brzusznej i miednicy i tu też w porządku.
Jednak, nie wiem czy wszyscy się orientują jak wyglądaja procedury w CO w Krakowie, a może innych ośrodkach też?, a mianowicie umawiając się do kontorli umawiamy się do "pokoju" a nie do konkretnego lekarza. I tak lekarz, który był na kontroli po TK był zaskoczony, że poprzedni lekarz nie zlecił również TK klatki piersiowej i skierował mnie od razu na RTG, na którego właśnie czekam wyniki. ?????Wyznaczył rónież kolejne TK na początek maja (już kompletne).
Było do drugie moje w życiu TK, po pierwszym było mi strasznie gorąco, a tym razem po podaniu kontrastu miałem nudnośni oraz słabo się poczułem, natychmiast przybiegł lekarz i podano mi jakiś środek, w sumie po minucie wróciłem do formy:)
Acha, może ktoś pomoże, ostatnią chemię miałem pod koniec czerwca, włosy fajnie odrosły i rosły jak przed. Ostatnio zauwżyłem, że jak by znowu zwolniły i miejscami na brodzie i bokobrodach są puste miejsca i takie miejsami rzadsze, myślicie, że to "normalne" po chemi i po takim czasie? czy znowu mam się czymś niepokoić?
Dzięki i jeszcze raz Powodzenia w Nowym Roku!!!
Pozdrawiam
rb82

Postprzez romi » 11 Sty 2013, 23:01

Witaj
W CO-I w Warszawie też umawiasz się do gabinetu i możesz trafić na różnych lekarzy, chyba, że wiesz kiedy kto przyjmuje. Natomiast to co opisujesz wynika z nieprzestrzegania standardów i każdy lekarz ma swoje widzimisię na sposób prowadzenia badań i obserwacji. Poczytaj jak w Twoim przypadku powinna wyglądać obserwacja wg NCCN czy ESMO i wtedy będziesz wiedział.
viewtopic.php?f=5&t=261
viewtopic.php?f=6&t=36
Co do włosów to mogą to być naturalne procesy zachodzące w organizmie.
Pozdrawiam
romi

Postprzez troll » 12 Sty 2013, 18:00

Witam,

W przypadku wizyt kontrolnych albo warto umawiać się do konkretnego lekarza (na przykład dowiadując się, kto będzie przyjmował w danym dniu jeśli oficjalnie nie istnieją zapisy do danego specjalisty) albo umawiać się "do pokoju" jedynie w ośrodkach co do których mamy pewność, że wszyscy specjaliści są odpowiednio kompetentni (np. Poradnia KNUM w CO-I).

No i oczywiście nie bać się sugerować rzeczy, które są oczywiste a w razie odmowy bez uzasadnienia nie bać się rozmawiać o tym z przełożonymi :) Nieraz trafi się "czarna owca" i co więcej sam przełożony chciałby wiedzieć, kto to a często po prostu nie ma sposobności by się tego dowiedzieć (m.in. brak skarg).

Pozdrawiam
Image
Image
Awatar użytkownika
troll
Ekspert

Postprzez rb82 » 17 Lut 2013, 19:53

Witam ponownie, RTG klatki piersiowej czyste, także jest ok. Następna TK w maju teraz wybieram się na badanie markerów.
Ostatnio skontrolowałem drugie jądro i tam też ok.
Mam pytanie odnośnie tych włosów, na głowie rosną wyraźnie wolnej, na bokobrodach miejscami wogóle (chociaż rosły po chemi) i dzis zauważyłem, że wyleciało mi trochę włosów na brzuchu? co o tym myślicie? Liczę, że nie wylecą mi znowu na głowie?
Proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam.
rb82

Postprzez m9nika » 18 Lut 2013, 10:39

Witam,
A sprawdzałeś ostatnio poziom testosteronu?
Pozdrawiam
Zabrałeś mi tatę [*], męża ci nie oddam!
"Ty sam jesteś dla siebie największym zadaniem i twoim obowiązkiem jest dołożyć wszystkich sił, by wykonać je jak najlepiej."
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Postprzez rb82 » 18 Lut 2013, 22:34

Nie, a może to mieć jakieś znaczenie?
Możesz mi cos więcej napisać...
z góry dziękuje
rb82

PoprzedniaNastępna

Wróć do Profilaktyka i diagnostyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość