Potrzebuje Porad!Rak jąder

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: Potrzebuje Porad!Rak jąder

Postprzez arek » 21 Gru 2012, 00:26

Hej!
Wg mnie samo podejście wielmożnego wszechwładcy pana doktora wystawiło mu należną opinię.
Pacjent ma prawo decydować o tym gdzie się chce leczyć, a takie zachowanie jest niedopuszczalne!!! Każdy szanujący się lekarz (i szanujący pacjenta) nie dość, że nie będzie zabraniał konsultacji, to jeszcze sam ja zaproponuje w momencie jakichkolwiek niejasności!!!
Na moje oko to PILNE usunięcie jadra jest priorytetem!!! W momencie gdy przyjedziesz się umówić 02.01.2012 na zabieg,to termin wyznaczy na kiedy? Święta Wielkanocne? Weekend majowy???!!!!
LUDZIE TRZYMAJCIE MNIE!!!!!
Dlaczego w ogóle czeka się z usunięciem jądra do badania (wyników TK), skoro badanie palpacyjne+USG mówi jednoznacznie?????!!!!!!!
(Jeśli źle piszę to proszę o wyprostowanie)
Nic się Kuba nie przejmuj. Jedź spokojnie do Wawy i daj znać koniecznie co uzgodnicie z Figaro.
Trzymaj się!
Arek
ca embryonale (pT1N0M0) >> rok obserwacji >> 4 BEP - 4 WSK Wroc. >> RPLND - MAGODENT
Awatar użytkownika
arek

Postprzez Kuba93 » 21 Gru 2012, 00:47

Nie mam mam badania hcg afp sprzed miesiąca pow mi że markery bd jutro i bd musiał iść sie prosić tego Pana o 9 rano wtedy nie zdąze do wwa bo jedzie sie jakies 3h w okresie zimowym
Kuba93

Postprzez romi » 21 Gru 2012, 01:15

Tym się nie przejmuj, bo w CO-I dostaniesz skierowanie na badania bHCG,AFP i LDH i zrobisz je od razu tam na miejscu, także o nic nie będziesz się musiał prosić, jedź bez tych wyników. Postaraj się być w CO-I około 9 rano, albo wcześniej, żebyć nie czekał długo.
Powodzenia
romi

Postprzez Kuba93 » 23 Gru 2012, 13:19

Witam konsultowałem sie już z CO-i no i tak jak myślałem lewe jądro do usunięcia,prawe pewnie też z tym że bd robiona biopsja otwarta
Spereme badałem 2 raz po 1 dniu celibatu nie znaleziono ani jednego plemnika czyli moje największe marzenie już legło w gruzach choć jeszcze jest cień nadziej ale sie nie nastawiam ponieważ nawet nie wiem czy bd to możliwe ale pobrac kawałek jądra przy biopsij czy tam usuwaniu i wtedy jeszcze poszukać może jakis plemiczek sie uchował i in vitro
Nie wiem już sam w płocku ordynator też chce robic mi biopsje lewego ale jakos bardziej dawał nadzieje ze prawe zostanie bo mówił ze watpi w to mowil cos o zapeleniu od lewego nie wiem sam może wie jak uratować to prawe jądro jakby jedno zostało mołbym zaczać leczenie i może kiedys spełniłoby sie moje marzenie
Ostatnio edytowany przez Kuba93, 23 Gru 2012, 13:31, edytowano w sumie 1 raz
Kuba93

Postprzez Kuba93 » 23 Gru 2012, 13:23

Chyba jestem jedyny na tym forum z obustronnym guzem jądra...
Kuba93

Postprzez arek » 23 Gru 2012, 13:39

Hej!
Kuba93 napisał(a):Chyba jestem jedyny na tym forum z obustronnym guzem jądra..

Nie Kuba, z tego co się orientuję nie jesteś odosobnionym przypadkiem.

Kuba93 napisał(a):Nie wiem już sam w płocku ordynator też chce robic mi biopsje lewego

Niech się wypowiedzą nt temat nasi eksperci, ale wątpię,aby to był dobry pomysł.. No chyba, że już po usunięciu tego jądra :?:
a była mowa o terminie operacji?
Wyobrażam sobie jak trudne chwile teraz dla Ciebie nastały. Mimo wszystko najważniejsze jest aby się nie poddawać i walczyć o zdrowie i życie.
Będziemy w kontakcie
Trzymaj się
Pozdrawiam. Cześć.
ca embryonale (pT1N0M0) >> rok obserwacji >> 4 BEP - 4 WSK Wroc. >> RPLND - MAGODENT
Awatar użytkownika
arek

Postprzez Kuba93 » 23 Gru 2012, 13:47

tzn biopsje prawego pomyliło mi sie a lewe chce usunąć ale pow że wątpi w to ze prawe też bd trzeba usunac pow że nie chce mnie pozbawiać odrazu testrosteronu i bd starał sie zrobic tak zeby ze tak powiem przeżyło
Kuba93

Postprzez Kuba93 » 23 Gru 2012, 13:51

Nie wiem W CO-i podeszli do tej sprawy bardzo profesjonalnie miałem robiony nawet rentgen klatki;p ale niech ktoś mi wytłumaczy po co bo sie nie dopytałem xd
Kuba93

Postprzez arek » 23 Gru 2012, 13:54

RTG klatki po to, aby sprawdzić czy nie ma przyrzutów do płuc. TK jamy i miednicy już miałeś robione, ale czekasz na wyniki, a kiedy możesz się ich spodziewać?
RTG oczywiście czyste?
Awatar użytkownika
arek

Postprzez Kuba93 » 23 Gru 2012, 13:57

Nie wiem pewnie 2 stycznia wtedy kazali mi sie pojawić w coi a 3 pewnie zabieg w płocku miałem tylko tomografie klatki jamy i miedniecy a rtg nie robili
Kuba93

PoprzedniaNastępna

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości