NA USG WYKRYTO GUZ JĄDRA PRAWEGO POMOCY...

Działania profilaktyczne oraz diagnostyka nowotworów jądra.

Re: NA USG WYKRYTO GUZ JĄDRA PRAWEGO POMOCY...

Postprzez pawjus » 12 Lip 2012, 22:29

Witam wszystkich. Mam pytanie dotyczące TK czy jest możliwośc wykonac za jednym razem TK klatki piersiowej jamy brzusznej i miednicy małej ? Czy robi to się osobno tylko ze względu na zdobywane pkt przez szpitale ? A co do mojego stanu zdrowia :) wróciłem do pracy i ogólnie jest wszystko ok markery w normie. Jutro mam pierwsze TK od wykonania usunięcia jądra ... oby wszytko było ok dla przypomnienia przez zabiegiem wszystko miałem na swoim miesjcu bez żadnych zmian ... Wizyta kontrolna w COI w warszawie mam na 8 sierpnia :) pozdrawiam wszystkich i z góry dzięki za odpowiedź co do tego TK ...
pawjus

Miejscowość: NOWOGRÓD BOBARZAŃSKI/ ZIELONA GÓRA

Postprzez romi » 12 Lip 2012, 23:58

Oczywiście że jest taka możliwość, a rozdzielają, bo chodzi o kasę.
viewtopic.php?f=9&t=257&p=5426#p5426
Pozdrawiam
romi

Postprzez pawjus » 30 Lip 2012, 18:38

Witam wszystkich... Mam pytanie głównie do specjalistów na forum. Zrobiłem w tym miesiącu TK klartki brzucha i miednicy małej. Według ich wyników jest wszystko w jak najlepszym porządku płyn z opłucnej lewego płuca zniknął wiec jest oki. Teraz zrobiłem sobie markery kontrolne. Wyniki to :
AFP 2,65U.ml norma 0-5,8
Beta HCG <0,1 mlU/norma <2,6
no i nieszczęsne
LDH 257 U/l norma 135-225

możecie mi powiedziec czy to LDH to coś nie pokojącego ?????? zaczynam się trochę martwic :/ a do wizyty w COI w warszawie jeszcze tydzień ale nie wytrzymam z nerwów tyle czasu :/ z Góry dziękuje ....
pawjus

Postprzez troll » 07 Sie 2012, 13:30

Witaj,

Pewnie już po wizycie w CO-I tym niemniej odpowiedź na Twoje pytanie brzmi, że nie jest to prawdopodobnie nic niepokojącego, przynajmniej nie stricte onkologiczne. Wszystko więc wygląda ok.

Pozdrawiam
Image
Image
Awatar użytkownika
troll
Ekspert

Postprzez pawjus » 04 Paź 2012, 19:15

witam wszystkich tych któzy śledzą mój przypadek .... U mnie jak narazie wszystko wporządku :) w niedziele uderzam po raz kolejny do warszawy do COI :) jestem po pierwszych tomografiach itd itp .. i na szczescie jest ok :)) wiec czuje się coraz "zdroowszy" oby tylko mi choroba nie zrobiła psikusa i powróciła ale i w takim przypadku bede walczył :) i jak narazie obeszło się bez chemioterapi :))) co mnie bardzo cieszy .. :) pozdrawiam wszystkich :)
pawjus

Postprzez pawjus » 01 Sty 2013, 21:50

Witam wszystkim w Nowym Roku. Mam pytanie głównie do specjalistów trolla słonia figaro... powiedzcie mi Panowie/Panie od dłuższego czasu mam powiększony wedłóg lekarza rodzinnego węzeł chłonny na szyji.... zaznacze że miałem to już przed wykryciem u mnie nowotwór jądra. W COI w Warszawie mówiłem onkologowi że na szyji mam jakieś zgrubienie... dosłownie twarda kulka. On oczywiscie zbagatelizował to i się zaśmiał że to "ślinianka" nawet nie sprawdził mi tej szyji po przez badanie chodźby dotykiem.. wiec zgłosiłem się do lekarza rodzinnego który mnie skierował na USG szyji którego jeszcze nie miałem poniewaz czekam na termin. pytanie brzmi czy ten węzeł może byc jakimś przerzutem zwiazanym z nowotworem jądra?? zaznacze że mój przypadek nie wymagał chemioterapi ... od kwietnia jestem na ścisłej kontroli wszystkie wyniki mam ok. oraz tomografie rózniez są bez zadnych zmian .. wszystko tak jak u zdrowego człowieka... Poszę mi powiedziec co to mozę byc ? może to jakies np zwapnienie ? zaczynam sie troche obawiac :/ i coraz wiecej myśle o tym ....
pawjus

Postprzez troll » 01 Sty 2013, 21:55

Witaj,

Na 99% nie jest to żadne przerzut. Prawdopodobnie rzeczywiście jest to powiększony węzeł chłonny, którego przyczyn może być bardzo dużo. Choćby stan uzębienia, infekcje itd. Bez badań takich jak podstawowe USG bardzo trudno jest powiedzieć co to rzeczywiście jest także pozostaje Ci niestety czekać.

Pozdrawiam
Image
Image
Awatar użytkownika
troll
Ekspert

Postprzez pawjus » 30 Sty 2013, 18:41

witam pilnie proszę o pomoc specjalistów Trola Figaro Słonia....

Tk Klatki piersiowej ze wzmocnieniem kontrastowym wykazuje w segmencie III płuca prawego drobne bliznowate zagęszczenie. W segmencie IV i VI płuca prawego oraz VI i VIII płuca lewego drobne guzki , średnicy do 4mm. Po za tym płuca i śródpiersie bez zmian. Patologicznie powiększonych węzłów chłonnych w badanym obszarze nie stweirdza się

Tk jamy brzusznej i miednicy ze wzmocnieniem kontrastowym wykazuje w segmencie III i VII wąrtoby dwa hypodensyjne ogniska o średnicy 9 i 11 mm o słabszym wzmocnieniu kontrastowym niż pozostału miąższ wątroby - charakter tych zmian niejednoznaczny radiologicznie. W oparciu o dane kliniczne w pierwszej kolejności należy uwzględnic ogniska meta.Pozostałe narządy jamy brzusznej i miednicy bez zmian. Patologicznie powiększonych węzłów chłonnych w badanym obszarze nie stwierdza się .

zanzaczę że wczesniej przed ostatnią kontrolą na której byłem wykonałem USG wątroby na której wykazało "naczyniaki o wielkości 9 i 11mm " myślę że to jest wlasnie to co w tomografi wyżej opisane. doktor kazał się tym nie przejmowac. Wyżej wykonana tomografia była wykonana na nowszym sprzecie niż pozostałe wcześniejsze... wczesniej miałem robione w 105 szpitalu wojskowym w Żarach a tą którą wynik napisałem wyżej wykonywana była w euro medic international w zielonej górze.
CO O TYM SĄDZICIE CZY TO SĄ JAKIEŚ NAWROTY CHOROBY ??? CHEMIOTERAPI NIE PRZECHODZIŁEM.. JESTEM JEDYNIE OD KWIETNIA 2012 ROKU NA ŚCISŁEJ KONTROLI.. PROSZĘ O WASZA WYPOWIEDŹ
pawjus

Postprzez pawjus » 18 Kwi 2014, 22:18

Witam po długiej nieobecności... Widzę ze trochę nowych chłopaków niestety przybyło....chciałem tylko napisać dla tych którzy sie interesują moja sytuacja .... :) jak na razie jest wszystko wporzadeczku ... Minęło dwa lata od wykrycia u mnie tego łobuza.... Myśle ze będzie wporzadeczku przez resztę życia i ze będę mógł sie nadal cieszyć życiem i rodzina czego wam wszystkim tutaj rownież życzę a zakłamanym proponuje zakasać rękawy i walczyć z tym "nieszczęściem" które nas trafiło bo naprawdę te walkę w wielu przypadkach mozna wygrać..czego dowodem jest wiele chistorii osób które są tu zarejestrowane... Pozdrawiam wszystkim i dbajcie o jajka/jajka ... :) :)
pawjus

Postprzez pawjus » 19 Kwi 2014, 00:07

Miało być załamanym a nie zakłamanym sorka ....:)
pawjus

PoprzedniaNastępna

Wróć do Profilaktyka i diagnostyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 0 gości