Obolałe jądro...

Działania profilaktyczne oraz diagnostyka nowotworów jądra.

Re: Obolałe jądro...

Postprzez TheLucas » 12 Mar 2013, 14:33

Powiem Ci tak: Jak nie zwracałem na nie uwagi, to go nie czułem.. :D

Ale właśnie szukam numeru, to pani urolog, u której się kiedyś leczyłem. Zapiszę się na piątek. :)

Pozdrawiam.. :)

Edit@

Wizyta u mojej kochanej pani urolog ma 18 marca. :) Wcześniej nie dało się, niestety. :)

A dodam, że jądro boli mnie od tamtej soboty z przerwami. Tzn. bolało mnie o soboty do wtorku, później przestało i znów zaczęło od poniedziałku(jak zacząłem o tym myśleć, i się przejmować).. :) Dużo robi właśnie moja zryta psychika przed nowotworem. W każdym bólu doszukuje się tego.
TheLucas

Postprzez Slave » 13 Mar 2013, 09:48

Spokojnie, nie nakręcaj się. Co się miało stać to się już stało.
Odezwij się koniecznie po wizycie
3maj się
Slave

Postprzez TheLucas » 16 Mar 2013, 15:33

Witam,

Całe szczęście udało mi się dostać wcześniej do urologa.
Przemiła pani doktor zrobiła badanie palpacyjne a następnie USG, które nie wykazało żadnych zmian. Jednak dla pewności mam zrobić badania.. :)

Jednak według niej, sam sobie to wkręciłem,a psychika zrobiła swoje.

Pozdrawiam.. :)
TheLucas

Postprzez Slave » 17 Mar 2013, 22:08

No widzisz !! świetna wiadomość !!!
dla spokojności ja bym zrobił jeszcze markery.
Slave

Postprzez TheLucas » 26 Mar 2013, 00:27

Witam,

Niestety, ale moje dolegliwości wróciły. Tym razem jądro pobolewa, ale nie jest powiększone, ani twarde.
Dla pewności umówiłem się do innego urologa. Szkoda tylko, że wizytę mam dopiero po świętach... :(

Pozdrawiam..
TheLucas

Postprzez kazik13 » 01 Kwi 2013, 16:55

takie dolegliwości jak pobolewanie jądra, ale bez powiększenia się jego mogą powodować także żylaki powrózka nasiennego, jednak w 90% przypadkach diagnozuje się je po stronie lewej, chociaż z prawej także występują. Pozostałe dolegliwości to uczucie ciężaru w mosznie oraz wyczuwalne ręką guzowate twory po stronie żylaków. Dopóki się tego nie zoperuje (bo niestety jedyną drogą jest operacja) to dyskomfort czy bóle będą się od czasu do czasu pojawiać.
kazik13

Postprzez TheLucas » 02 Kwi 2013, 21:43

Uczucia ciążenie nie mam. Natomiast mam uczucie pełności w mosznie, nie zawsze, ale czasem się pojawia.
Przez całe święta mnie nie bolało, może dlatego, że nie myślałem o tym.

Boli czasem gorzej, czasem mniej. No i odczuwam dyskomfort.. Guzków na jądrach nie mam żadnych... Czekam na wizytę i będę wiedział..
Poczytałem trochę o żylakach i naprawdę mam większość objawów tego.. :|

Zauważyłem jeszcze, że bardziej mnie boli, gdy jest np. obciśnięte bieliznę itp.. :(
TheLucas

Poprzednia

Wróć do Profilaktyka i diagnostyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości